Modus : Frukta inte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Modus (del 1)
Antal sidor
481
Utgivningsdatum
2017-11-23
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Maj Sjöwall, Margareta Järnebrand
Originaltitel
Pengemannen
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
270 g
SAB
Hce
ISBN
9789164205421

Modus : Frukta inte

(6 röster)
Pocket,  Svenska, 2017-11-23
46
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
BOKEN BAKOM TV-SERIEN!
En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som snabbt försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död..."

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet. Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.

Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubø, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en desperat jakt på gärningsmannen sin början.

Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Holt även i Frukta inte sitt starka engagemang i en rad dagsaktuella frågor övergivna barn, finanskris, religiös fundamentalism och kristen intolerans.

Frukta inte är den fjärde boken om Inger Johanne Vik och Yngvar Stubø. Tidigare böcker i serien: Det som tillhör mig, Det som aldrig sker och Presidentens val.

Sagt om boken:
"När hon skriver om aktuella samhällsfrågor och presenterar dem i halväkta, men anslående deckarpaketering är hon lysande."
Norra Västerbotten

"En fröjd att läsa sida efter sida - Anne Holt behärskar tekniken väl med flera - från början till synes helt oberoende - parallellhandlingar, klassiska cliffhangers, en rak, enkel dialog med snabba ordvändningar och rappa miljöskildringar."
Södermanlands Nyheter

"Här når Anne Holt återigen upp till sin toppnivå. Beskrivningen av hatbrott och lögner, fundamentalism, intolerans och kärlekens styrka är tät och fylld av indignation, som skriven med författarens eget blod, svett och utsatthet." (Betyg: 4 av 5 möjliga)
Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Modus : Frukta inte
  2. +
  3. En hängiven man

De som köpt den här boken har ofta också köpt En hängiven man av Peter Robinson (pocket).

Köp båda 2 för 135 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anne Holt