Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2018-01-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Olsson, Jonna (form)
Dimensioner
177 x 110 x 20 mm
Vikt
185 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205452

Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint

(30 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-01-17
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Absolut gehör för sin huvudperson en gåta som berör och blir levande i denna roman. En roman du absolut ska läsa i sommar. Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten

Jag stod framför staffliet, så liten, så obetydlig, men inom mig vällde en sådan kraft att jag måste framåt.

Sekelskiftet 1900 industrialiseringen tränger ihop människorna i städerna, tro och vetenskap bryts mot varandra och arbetares och kvinnors krav på rättigheter ska snart för alltid förändra vår världsuppfattning.

Mitt i denna tid lever och verkar Hilma af Klint. Hon målar som ingen annan gjort tidigare. Hon tar hjälp av den mystiska kvinnogruppen De fem och höga mästare från den andliga världen.

Hon är så övertygad om att världen inte är redo för hennes konst att hon gömmer undan tavlorna allt eftersom de blir färdiga.

Det här är romanen om människan, konstnären och gåtan Hilma af Klint. En berättelse om att följa sin inre röst, att försöka utföra det omöjliga.

Anna Laestadius Larsson brinner för kvinnors rättigheter och villkoren för kvinnors liv såväl i historien som i samtiden.

Hon har tidigare utgivit Barnbruden, Pottungen och Räfvhonan, en trilogi skriven ur kvinnornas perspektiv om livet vid det svenska hovet och i Stockholm under åren 1774 - 1818.

Hilma af Klint är en av den svenska konsthistoriens sällsammaste konstnärer och hon hittade ett unikt konstnärligt uttryck som skulle möta förståelse först många år efter hennes död ... realistiskt ... fängslande, inte minst eftersom Hilma af Klints liv i sig utgör ett rikt stoff. Ann Öhrberg, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint
 2. +
 3. Törnrosens triumf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Törnrosens triumf av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hilma : en roman om gåtan Hilma af Klint. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant skildring om en kämpade konstnärinna
  Nina Karin , 11 februari 2021

  Här får man lära känna konstnärinnan Hilma af Klint som författarinnan Anna Laestadius Larsson verkligen forskat i. Vi får insikter i både Hilmas personliga liv, via hennes brorson och genom beskrivningen av hennes kamp för den andliga och abstrakta konsten. Det är också intressant att läsa om Hilmas samtid och hur kvinnans ställning betraktades i början av 1900-talet. Flera kända pionjärkvinnor nämns så det är även en intressant kvinnohistorisk bok.

 2. Välskriven roman
  Kerstin Ravheden, 3 oktober 2020

  Efter att ha sett Hilma af Klint utställning och sett film på Tv så fattades det bara att få läsa om hennes liv
  i en roman. Den är mycket bra.Hade gärna velat vara en fluga på väggen eller golvet när Hilma skapade.
  I boken får man en inblick i livet runt omkring henne och hur hennes tankar flyger. Läs boken,mycket bra.

 3. Konst och andlighet
  Anna, 25 januari 2018

  Läs den! En favoritförfattare skriver om en favoritkonstnär och om allas vårt andliga inre. Hilma Af Klint har verkligen lämnat ett både materiellt och icke materiellt arv till mänskligheten.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson