Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2018-06-08
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
175 x 110 x 5 mm
Vikt
110 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205698

Livet går så fort. Och så långsamt

(26 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-06-08
55
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Haag visar klart och tydligt upp tonåringarnas obarmhärtiga blick på varandra ... Liksom romanen Det är något som inte stämmer bygger denna bok i hög grad på igenkänning hos läsaren. Mikaela Blomqvist, Göteborgs-Posten

Mer än trettio år har gått, men jag kan än idag ta ett klassfoto från högstadiet och på mindre än en minut gradera alla klasskompisarna, i coolhetsordning. Hur enkelt som helst lista varenda jävels exakta plats i hierarkin. Det gällde att försvara sin position, att hela tiden sträva uppåt, men om man gjorde fel sak, eller hade på sig fel kläder eller pratade med fel person kunde man plötsligt bara falla hjälplöst i rangordning och hamna bland de pinsamma eller mobbade eller bara bli en sån där som ingen pratade med.

Den där tiden. Den där skolgården. Som var hela ens universum. Med alldeles egna regler och lagar. Ett helt kungarike, utan några vuxna överhuvudtaget.

Livet går så fort. Och så långsamt. är en roman om hur man formas som person, om de där händelserna i livet som är avgörande för vem man sedan blir.

I 'Livet går så fort. Och så långsamt.' skriver Martina Haag inkännande och med skicklighet om ungdomlig vilsenhet och utanförskap om hur smärtsamt det kan vara att vara tonåring och hur dessa år formar oss som personer. Man skulle bara vilja hoppa in i boken och berätta för Sonja att det blir bättre, mycket bättre. Kajsa Banck, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livet går så fort. Och så långsamt
 2. +
 3. Från och med nu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från och med nu av Martina Haag (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Livet går så fort. Och så långsamt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ungdomsbok?
  Marina Nyman, 1 augusti 2018

  Snabbläst, lite tråkig i min smak. Texten flöt på, men ingen direkt vacker svenska. Fel bok för mig, tyvärr. Den förra var betydligt bättre!

 2. Snabb,driven o klok författare kör i diket
  Maja Gräddnos, 25 juli 2018

  Inget fängslande innehåll som
  i och för sig är underhållande men en i all hast skriven bok utan röd tråd och syfte. Jmf föreg bok med spänning o allvar.

 3. Jaha?
  Anni, 15 juli 2018

  Att föregående bok jag läste var en essäsamling av Sara Danius påverkar säkerligen mitt omdöme av Martina Haags bok, som jag tycker faller platt på marken utan substans i vare sig språk eller innehåll. Eftersom jag bara är ett par år yngre än bokens huvudperson så fanns viss igenkänning vad gäller mat, mode och musik, men lyckligtvis inte i livsstil och skolmiljö. Min bild är tvärtom att vuxenvärlden var påtagligt närvarande och delaktig i ungdomars vardag, liksom att umgänget mellan tjejer o... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Martina Haag