Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2018-07-17
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Erik MacQueen
Originaltitel
Stay with me
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789164205728
Stanna hos mig (pocket)

Stanna hos mig

(25 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-07-17
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En rik och brokig berättelse en bok med mycket smärta och svärta hon är en så häftig berättare, man är verkligen med och känner mycket Jag känner så starkt för Yejide Stanna hos mig är värd all uppmärksamhet. C-G Karlsson, SVT Go'kväll

Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.

Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten. Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.

Stanna hos mig är en kärlekshistoria som utspelar sig mitt i den politiska turbulensen i Nigeria under åttiotalet. Det är en berättelse om hur skört ett äktenskap kan vara, om den enorma längtan efter barn och om hur en familj kan gå sönder. Det är också en roman om hur gamla traditioner möter en modern värld med nya värderingar.

Ayòbámi Adébáyò föddes i Lagos, Nigeria. Hon är litteraturvetare och litteraturskribent. Stanna hos mig är hennes debutroman, den fick ett fantastiskt mottagande när den utkom i Storbritannien, blev nominerad till Baileys Women s Prize for Fiction och har hyllats av recensenter och läsare.

Det här fångar Ayòbámi Adébáyò skickligt och hon använder sig på ett intelligent och humoristiskt sätt av den rika berättartradition hon tillhör. Grovheterna haglar och de råa skämten är uppskruvade till högsta volym. Men känslorna är brännande och svidande och människorna sköra. Som alltid. Maria Schottenius, Dagens Nyheter

Det är en ovanligt levande bild av det nigerianska samhället hon presenterar och mitt uppe i detta en äktenskapskris som det var länge sen man såg skildrat med en sån skärpa och med en sån smärta en alldeles fantastisk roman som jag hoppas möter många läsare. Yukiko Duke
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stanna hos mig
 2. +
 3. Koka björn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koka björn av Mikael Niemi (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stanna hos mig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite TV-såpa över det hela
  Bokdjungeln , 9 augusti 2019

  När jag började läsa denna bok blev jag otroligt tagen. Kanske led jag extra och grät med Yejide i barnfrågan då jag själv precis förlorat mitt ofödda barn. Boken är väldigt bra skriven och jag gillar att man både får följa Yejide och hennes man utifrån hur de tänker och mår kring allt som händer. Jag tycker verkligen om hur boken börjar, men allteftersom historien flyter på så känns det lite TV-såpa över det hela. Så tyvärr håller boken inte den höga standarden hela vägen fram till slutet, men är ändå en helt ok bok.

 2. Spännande rakt igenom
  Louise , 7 mars 2019

  Fantastisk bok som skildrar en kvinnas kamp i ett samhälle som är i färd att gå från traditionellt till modernt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ayobami Adebayo