Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
534
Utgivningsdatum
2018-09-18
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Beckston, Carl-André (form)
Dimensioner
217 x 142 x 40 mm
Vikt
870 g
SAB
Hc
ISBN
9789164205858
Pärlfarmen (inbunden)

Pärlfarmen

(34 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-09-18
199
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Andlöst skickligt gestaltat." Dagens Nyheter

"Ett dramatiskt äventyr ... Berättelsen har driv och spänning. Pärlfarmen är en intressant roman om världsekonomi, makt och pengar." Kulturnytt, Sveriges Radio

Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sina syskon och föräldrar på Manihiki i södra Stilla havet, en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm: fridyker, kontrollerar ostron och skördar svarta pärlor.

En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik.

Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar. Den ställer frågor om människors sökande efter mening och sammanhang, priset för världsekonomin, och vad vi egentligen är beredda att göra för dem vi älskar.

Pärlfarmen är en storslagen berättelse om kärlek och pengar, våld och ensamhet, bildning och tro.

"Storslagen böljande roman om kärlek, skuld och längtan som rör sig över kontinenterna ... Thriller och kärlekshistoria som, om det finns någon rättvisa, borde bli internationell bestseller ... Över 500 sidor som inte går att lägga ifrån sig och tar slut alldeles för fort." Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pärlfarmen
 2. +
 3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Pärlfarmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Långtråkig
  Sara Andersson, 19 maj 2019

  Tyvärr är denna bok mycket sämre än Marklunds andra böcker. Boken var långtråkig och innehöll för många politiska berättelser och åsikter. Ibland var det svårt att hänga med i handlingen. Den kändes lite slarvigt skriven.

 2. Överraskande tråååkig
  Vompan, 9 februari 2019

  Lyssnade i 90 minuter av cirka 12 timmar. Tyckte det var rörigt, ointressant och spill av tid. Har läst mycket av Marklund tidigare som var jättebra så jag blev jätteförvånad att denna var så dålig. Kanske återstående 10 timmar är bra, men om jag tycker en bok är så tråkig så slösar jag inte mer tid.

 3. Seg och för lång
  Observer, 7 februari 2019

  Har läst många av Lizas böcker och gillat dom. Men den här var inte min stil. Alldeles för lång och jag väntade bara på spänning som uteblev. Mitt dålig betyg är inte p.g.a. att den inte är välskriven utan att handlingen/området inte var min stil.

 4. Som vanligt välskriven Liza Marklundbok
  Malin Strandberg, 19 september 2018

  Man blir genast uppslukad av historien och huvudrollsinnehavaren och man har svårt att lägga boken ifrån sig.
  Intressant historia som utspelar sig i delar av världen som man inte vet så mycket om.
  Blir väldigt förtjust i Kiona och hennes familj och man gråter flera gånger över deras öden som drabbar dem.
  Tycker om "familjen" hon hamnar hos i USA och på det sätt hon blir omhändertagen
  Det blir t. o. m intressant med den ekonomiska biten som är grunden till hela den här fantasti... Läs hela recensionen

 5. Välskriven och intressant historia som griper tag
  Kaffeläsaren, 19 september 2018

  Kiona lever med sina föräldrar och syskon på ön Manhiki i Stilla Havet. Där arbetar hon med att fridyka och skörda svarta pärlor. En dag krossas en stor båt på revet. Ombord ligger en svårt skadad svensk man, Erik. Deras historia kommer att fortsätta hela Kionas liv.
  🐴
  Jag har har tidigare läst alla böcker som Liza Marklund skrivit. Gillar hennes deckarserie om Annika Bengtsson mycket. Men Pärlfarmen är något helt annat. Det är så oväntat och olikt från det jag tidigare läst ... Läs hela recensionen

 6. Spännande
  Maria Jilina , 13 september 2018

  Väldigt olik Marklunds böcker om Annika, men så är det ju inte ens en bok i den serien heller. Det tog ett tag för mig att komma in i boken, men sen läste jag ut den ganska fort och jag ville inte att boken skulle ta slut alls.

  Mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Det händer mycket och man vill bara fortsätta vända blad efter blad efter blad.

  Sorglig, spännande...

  Det enda negativa är att jag aldrig fattar riktigt hur gammal huvudpersonen är. Det spelar v... Läs hela recensionen

 7. Ett förunderligt äventyr
  Beatrice, 12 september 2018

  Pärlfarmen är en annorlunda och fascinerande historia, som utspelar sig på så vitt skilda platser som Cooköarna, Los Angeles, London och Dar Es-Salaam. På den isolerade ön Manihiki växer Kiora upp tillsammans med sin syster. Livet där kretsar uteslutande kring lagunen och pärlfarmen. Ön är sedan många år avskuren ifrån civilisationen, och sedan Nya Zealand slutat skicka förnödenheter finns det inte längre elektricitet, tidningar eller annan mat än fisk och kokosnötter. Men vad Kiona saknar me... Läs hela recensionen

 8. Marklund briljerar det igen!
  Jonas, 11 september 2018

  1998 debuterade Liza Marklund med den första boken om Annika Bengtzon, den brottsbekämpande tvåbarnsmamman och journalisten. Den tog Sverige med storm och de kommande sjutton åren fick det svenska folket (och även resten av världen) följa Annikas äventyr i elva böcker. Jag har läst de fyra första böckerna i serien (kronologisk ordning) och jag dyrkar och älskar dessa böcker. Nu, tre år efter sista boken i serien, ger Marklund ut sina bok som inte är en deckare.

  Boken handlar om kvinn... Läs hela recensionen

 9. För höga förväntningar?
  Anette, 2 september 2018

  Jag hade sett fram emot och hoppats på ännu en bra bok av Liza Marklund, har läst flera av hennes böcker där Sprängaren och Nobels Testamente är favoriterna. Tyvärr tyckte jag inte att denna nådde upp till samma nivå.

  Boken handlar om Kiona (får ingen uppfattning om hennes ålder, men uppfattar henne som betydligt yngre än det visar sig att hon är) som lever på en ö i Stilla havet där hon arbetar som fridykare på familjens pärlfarm. En morgon fastnar en segelbåt på revet och ombord l... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Liza Marklund