Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2019-03-12
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
220 x 145 x 20 mm
Vikt
397 g
SAB
Gcz Ripås, Johan
ISBN
9789164206145
När himlen faller ner (inbunden)

När himlen faller ner

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-12
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Det finns en omfattande utgivning av självbiografiska skildringar av cancer och andra svåra sjukdomar. SVT-korrespondenten Johan Ripås bidrar nu till genren med en personlig berättelse, som också är en ren hyllning till den svenska barncancervården. ... Boken är osentimentalt och ärligt skriven ... Majoriteten av alla barn som drabbas av leukemi blir friska. Det är fantastisk och något som Johan Ripås gör rätt i att påminna oss om."Tranås Tidning

Vi hade precis bestämt oss för att flytta från Johannesburg till Kapstaden, bli kvar i Sydafrika och släppa taget om Sverige. Men i den eviga solens land blev vår yngste son alltmer blek och torr om läpparna. En otäck känsla växte inom mig att något allvarligt hade drabbat honom. Tio dagar senare satt hela familjen förtvivlad på Karolinska sjukhusets barncanceravdelning i Stockholm. Vi hade evakuerats till Sverige av SOS International. Allt vi ägde i Sydafrika var sålt och barnen hade fått sluta i sin skola.

Istället för vår drömda tillvaro i Kapstaden fick vi ställa in oss på att gå igenom flera år av cellgifter för vår son. Allt hade fallit ihop. Ibland har jag kommit på mig själv med att leva mitt liv genom att kika nuet över axeln och spana mot en diffus punkt i framtiden. Jag tror att det är vanligt att människor gör så trots att livet pågår just nu. Att försöka finna mening i stunden må vara ett slitet uttryck, men har vi egentligen något val? Den här boken handlar om att vi människor aldrig är mer än ett samtal eller ett besked bort från att precis allt förändras. Oavsett vilka vi är, var vi befinner oss eller vilka planer vi har för livet.

Johan Ripås är journalist och har arbetat som Afrikakorrespondent för SVT. Han har tidigare skrivit uppväxtskildringen Forever young och spänningsromanen Skuggmakten.

"När himlen faller ner är en personlig berättelse, baserad på författarens dagboksanteckningar under den första tiden efter det trauma hans familj genomlevde när den yngsta sonen, tre år gammal, drabbades av leukemi. Texten åskådliggör det spretiga inre landskap, med tankar och känslor, som kan följa på en kris ... rakt och ärligt och har en personlig ton. Det öppna tilltalet är en av bokens starka sidor."Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. När himlen faller ner
 2. +
 3. När himlen faller ner

De som köpt den här boken har ofta också köpt När himlen faller ner av Johan Ripås (pocket).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När himlen faller ner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gripande läsning!
  Villivonkansbooks, 8 maj 2019

  Johan Ripås är Afrikakorrespondent för SVT och bor med sin familj i Johannesburg. En dag förändras familjens liv helt när yngsta sonen drabbas av leukemi. Istället för att att rapportera från krigszoner åt tv, är det nu ett eget krig familjen utkämpar. Det är svårt att recensera en bok av den här stilen. Vem är jag att bedöma en annans livsresa?!
  Texten är nerskriven som Johans tankar under de mest turbulenta veckorna och det är intressant att få se skillnaderna både i hur man lever och s... Läs hela recensionen

 2. Barn och cancer
  Monica Näslund, 1 april 2019

  Oerhört gripande och väldigt öppen skildring om vad som händer när det värsta drabbar oss.
  Visar på den kraft vi föräldrar besitter för att göra allt för våra barn och att så länge vi har hälsan planerar vi för glatta livet men när det värsta händer vill vi bara ha livet och trygghet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Ripås