Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
541
Utgivningsdatum
2019-06-04
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
177 x 110 x 31 mm
Vikt
293 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206350

Pärlfarmen

(43 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-06-04
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är tidigt 1990-tal. Unga Kiona lever med sina syskon och föräldrar på Manihiki i södra Stilla havet, en av världens mest isolerade atoller. Hon arbetar på familjens pärlfarm: fridyker, kontrollerar ostron och skördar svarta pärlor.

En morgon fastnar en stor segelbåt på revet. På däck ligger en svårt skadad man. Han är svensk och heter Erik.

Så börjar en hisnande historia som sträcker sig över ett halvt årtionde och fyra världsdelar. Den ställer frågor om människors sökande efter mening och sammanhang, priset för världsekonomin, och vad vi egentligen är beredda att göra för dem vi älskar.

Pärlfarmen är en storslagen berättelse om kärlek och pengar, våld och ensamhet, bildning och tro.

Liza Marklund berättar Kionas historia med självklar auktoritet och i första person, ett lyckat val. Livet på ön, svenskens återhämtning, sepa rationer, dödsfall och andra katastrofer allt berättar hon i samma, skenbart sakligt registrerande ton där bara nyanser skiljer djup sorg från vardagstristess, kärlekslycka från likgiltighet. Det är andlöst skickligt gestaltat. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Storslagen böljande roman om kärlek, skuld och längtan som rör sig över kontinenterna ... Thriller och kärlekshistoria som, om det finns någon rättvisa, borde bli internationell bestseller ... Över 500 sidor som inte går att lägga ifrån sig och tar slut alldeles för fort. Kerstin Särneö, Tara

Deckardrottningar finns i överflöd, men inte många kan skriva storslagna äventyrsberättelser med ingredienser som våld, kärlek och pengar, där också djupare frågor kring tro och meningen med livet inbegrips. Av Pärlfarmen är jag med andra ord mycket imponerad. Solveig Nordmark, NSD
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pärlfarmen
 2. +
 3. Gömda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gömda av Liza Marklund (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pärlfarmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fiktion
  anders heleander, 8 oktober 2019

  Orealistiskt. Även en uppdiktad historia måste någon ha någon form av verklighetsförankring.
  Knappast troligt att en lågutbildad person kan genomföra ett projekt typ det boken handlar om.

 2. En fantastisk historia
  Gunnar Ivar Hellstrand, 25 augusti 2019

  Det här är något som skulle kunna hända, skildrat på ett bra sätt. Läs den gärna. Jag tror det kan vara så att det hela ligger närmare än vi kan tro.

 3. Spänning ända till sista sidan
  BiblioteKarin, 7 augusti 2019

  Med intressanta miljöer och personer tecknas en spännande historia. Jag blir intresserad, vill veta hur det går. Fin kärleksrelation är en röd tråd genom boken. Tankar om vad man behöver för att vara lycklig väcks hos läsare, kanske inte på ett djuplodande sätt men ändå.... I alla fall funderar jag på om inte lyckan finns på en liten ö i Stilla Havet. Å som jag skulle vilja smaka kokoskrabba.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Liza Marklund