Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 8)
Antal sidor
472
Utgivningsdatum
2019-07-03
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206367

De som dödar drömmar sover aldrig

(78 röster)  |   Läs 7 recensioner
Pocket,  Svenska, 2019-07-03
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Nu är det 70-tal. Vänstervågen från 1968 ter sig närmast som en idyll jämfört med det krig som håller på att växa fram mellan Europas säkerhetstjänster och en alltmer splittrad vänsterrörelse. Det blir bokstavligen en fråga om liv eller död.

Eric Letang arbetar på dagarna som biträdande jurist på Henning Sjöstrands famösa advokatbyrå. Men på nätterna och fritiden ingår han i en hemlig säkerhetstjänst inom den vänster som försöker organisera försvaret mot en hela tiden aggressivare statlig fiende. Hans stora kärlek Gertrude verkar som advokat i Hamburg medan klimatet hårdnar och hon får uppleva hur hennes vänner undan för undan fängslas eller dödas.

I Sverige arbetar statens hemliga agenter efter västtysk förebild för att försöka provocera fram en öppen konfrontation mellan terrorister och staten. För den motståndsrörelse där Eric Letang ingår blir det ett allt farligare spel. Samtidigt som släkten Lauritzen växer och en ny generation föds.

De som dödar drömmar sover aldrig är den åttonde delen i serien om Det stora århundradet.

I detta politiskt laddade 1970-tal har Jan Guillou full kontroll ... Protagonisterna är mer förevändningar än riktiga personer av kött och blod, och de används, mycket skickligt måste jag säga, för att konstruera en färgrik och detaljerad bild av ett nära förflutet. Ulrika Kärnborg, Expressen

Den ofta underskattade Guillouska blicken för detaljer ett par gylflösa byxor, en MahJongklänning, en Reanult 4, Sveavägen i mörkret får sjuttiotalet att flöda in genom samtidens persienner på ett imponerande sätt. Niklas Wahllöf, Dagens Nyheter

Det är en spännande, skrämmande och fascinerande läsning; det handlar om hur säkerhetspolis i Västtyskland och Sverige infiltrerar vänstergrupper och solidaritetslösningar. Gunnar Wesslén, Dagens ETC

Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De som dödar drömmar sover aldrig
 2. +
 3. Den andra dödssynden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den andra dödssynden av Jan Guillou (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av De som dödar drömmar sover aldrig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lost in details... cannot recommend
  Niculargue, 28 februari 2023

  The story gets completely lost in details. There is no reading flow and it is difficult to believe that this is written by the same author like the previous books which were just great. I stopped after 70% which does not often happen.

 2. Sämst hittills
  Bengti, 29 januari 2022

  100 % Jan Guillou. Karaktärerna helt platta, värre än tidigare. Ja, han var med, det märks. Men när närstående skjuts ihjäl uppstår ingen kris. Bara att kavla upp skjortärmarna, vara logisk och cool. Allt detta vinprat. JG skiner igenom, klamrar sig sig fast vid självbilden av extrem överklass. Det är så tomt, tomt. Orkar jag 2 till?

 3. Jan Guillou
  Birgitta Johansson, 2 september 2020

  En av de bästa böckerna i serien även om alla är mycket bra om släkten Lauritzsens öden och äventyr genom det sena 1900-talet och in i nutiden.

 4. begränsat om 70-talet. jan kan ej låta bli briljer
  Bo Göran Kryptin, 10 oktober 2019

  Begränsat om 70-talet. Jan kan ej låta bli briljera om sin egen förträfflighet. I detta fall hans stöd till militanta palestinier. Liksom hans uttråkande vinkunskaper.

 5. En mycket läsvärd historia
  Gunnar Ivar Hellstrand, 25 augusti 2019

  Jan Guilous krönika över 1900talet är en mycket intressant exposé över ett århundrade jag till stora delar delar med honom själv. Det finns såklart inslag av hans egen uppväxt och, i den här senare delen, väldigt mycket av IB-affären. Men trots att han, formellt, är en vänsterfigur, är beskrivningen mycket träffande och rätt väl med sanningen överensstämmande. Jag rekommenderar den starkt.

 6. Tråkigt avslut på en annars bra bokserie
  DP, 18 augusti 2019

  Guillou, en annars utomordentlig författare vars de flesta böcker jag har läst och uppskattat högaktigt, verkar ha svårt att släppa kommunisttänkandet från hans ungdomsdagar. Synd.

 7. Släktsaga

  Tycker serien faller när man kommer in i "nutid" För mycket vänsterpropaganda. Stämmer dåligt med de flestas verklighetsbild. Visserligen fiktion men ändå

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou