Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2020-05-07
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
217 x 144 x 28 mm
Vikt
598 g
SAB
Hc
ISBN
9789164206770
Lärarinnan : je suis Elin Mild (inbunden)

Lärarinnan : je suis Elin Mild

(9 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-07
195
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Elin Mild återvänder hem efter några år som lärare utomlands och tvingas i brist på jobb och bostad att flytta in hos sina föräldrar. Det blir en förnedrande upplevelse. Och när hennes storebror under en hemsk familjemiddag hävdar att hon inte ens skulle klara sex månader som lärare i den svenska skolan får hon nog. Elin slår vad med honom om att hon inte bara kommer att klara det, utan dessutom överträffa alla hans förväntningar.

Men skolan visar sig vara mycket värre än Elin ens kunnat drömma om. Och vad som börjar som en kamp om ett klassrum förvandlas snart till ett regelrätt krig mot kränkta föräldrar, fega rektorer, maktfullkomliga politiker och lärarinnans egen familj. För alla påverkas de på ett eller annat sätt av Elin Mild och hennes egensinniga försök att styra upp en skola i fritt fall.

Lärarinnan är en underhållande historia om en lärare som sätter barnens bästa före lag och moral, och är beredd att göra precis vad som helst för att hennes elever ska få den utbildning de förtjänar.

Danny Wattin är författare och journalist. Hans senaste roman Herr Isakowitz skatt har hyllats av läsare och förläggare runt om i Europa och lyfts fram som ett helt nytt sätt att berätta om Förintelsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lärarinnan : je suis Elin Mild
 2. +
 3. Herr Isakowitz skatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Herr Isakowitz skatt av Danny Wattin (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Lärarinnan : je suis Elin Mild. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt sommarlovsläsning för oss lärare!
  Kikri , 4 september 2021

  Visst är den fånig och överdriven, men ändå med många igenkänningsfaktorer, på gott och ont, för oss lärare. Så förbered dig inte på någon djupare insikt om skolvärlden eller den svenska skolpolitiken utan ta med denna bok, kära lärarkollega, till din solstol, din hammock, din soffa eller till stranden under vårt ack så välförtjänta sommarlov, och småskratta åt dråpligheterna Elin får uppleva, och glöm för en stund din allvarstyngda lärarvardag.

 2. Orealistisk
  Anni, 8 april 2021

  Jag hade totalt missförstått vad det var för slags bok. Jag trodde det var en samhällskritisk samtidsroman, men det visade sig vara en överdriven, stressig karikatyr av snubbelhumorkaraktär. Jag fick samma obehagliga känsla som när jag i yngre tonåren läste Jollyböckerna och försökte bortse från de orealistiska inslagen, för att få ut något av berättelsen.

 3. Mitt Livs Novell - varning
  Ulf Sundberg, 26 oktober 2020

  Gav upp efter 3 kapitel då huvudpersonerna presenterats, lite väl banalt och stereotypt för min smak, det finns så många andra bättre böcker att läsa.
  Gör det - det är mitt förslag.

 4. Underhållande och rappt tempo
  veronicas_bok_bak_liv, 29 september 2020

  Elin har de senaste åren arbetat som lärare utomlands men återvänder nu hem till Sverige och i brist på jobb och bostad så flyttar hon in hos sina föräldrar. Under en familjemiddag får hennes storebror henne att slå vad med honom om att klara av att jobba som lärare i sex månader. Jobbet som lärare blir betydligt mer utmanande än hon kunde tro och någon försöker även sätta käppar i hjulen för att hon ska lyckas med sitt jobb och vadet med hennes bror.

  Wow vilken underhållande bok. D... Läs hela recensionen

 5. En underfundig, humoristisk feelgood
  @bettan_bokprataren (Örebro), 30 juni 2020

  Det här är en bok som jag verkligen gillade. Kanske det har betydelse att jag själv är lärare och kanske för att att den driver hejdlöst med vårt skolsystem.
  Danny har verkligen lyckats med att såväl få in både allvarliga toner samt extremt mycket humor.
  Den är ger mig verkligen en kul läsupplevelse, den är tankeväckande på ett annorlunda sätt. Satir på hög nivå med rappa dialoger och ett lättsamt språk.
  Dessutom är den välskriven och lättläst, helt enkelt en härlig feelgoodroman ... Läs hela recensionen

 6. Besvikelse
  Gudrun Forsberg, 25 maj 2020

  Eftersom jag är fd lärare tänkte jag den kanske vore intressant. Det var den inte. Bara tramsig. Läs hellre Lärarinnans sång.

 7. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 14 maj 2020

  Boken Lärarinnan är den sjätte boken som jag har läst av författaren Danny Wattin. Jag fullkomligt älskade boken Herr Isakowits skatt, som fick 5 i betyg av mig. Tyckte också väldigt mycket om novellsamlingen Historiegeneratorn, som fick 4,5 i betyg av mig. Dom övriga tre böckerna fick 3,5, 3, och 2,5 i betyg. Och den här boken får alltså 4 i betyg av mig. Ovanligt för mig med en författare där jag tycker så ojämnt om böckerna.

  Boken Lärarinnan är både allvarlig och rolig. Och den ä... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Danny Wattin