Polcirkeln (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stenträsktrilogin (del 1)
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
215 x 140 x 29 mm
Vikt
570 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207111
Polcirkeln (inbunden)

Polcirkeln

(47 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-08-19
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nominerad till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin

Polcirkeln" är första delen i en planerad trilogi, och den inleds andlöst bra. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Liza Marklunds nya kriminalroman är en storartad återkomst i den genre hon skakade om och förnyade så radikalt i slutet av 1990-talet.

Nu bryter hon återigen ny mark med en mångfacetterad historia som spänner över fyra decennier.

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980.

Fyrtio år senare hittas hon, mördad.

Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande.

Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

Liza Marklund är en av våra mest framgångsrika författare. Hon har mottagit ett 20-tal priser och utmärkelser, både i Sverige och internationellt. Sammanlagt har hon sålt över 23 miljoner böcker, och är den enda skandinaviska kvinna som legat etta på New York Times bestsellerlista.

Hon är född 1962 och uppvuxen i Pålmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om Polcirkeln.

Texten tar ett stadigt grepp om läsaren från början och Marklunds sätt att bygga historien imponerar. Tummen upp för en driven författare och en bra och välskriven deckare. Helhetsbetyg 5, Karin Flygare, Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Polcirkeln
 2. +
 3. Fädernas missgärningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fädernas missgärningar av Åsa Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Polcirkeln. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Polcirkeln
  betttybook (Sandviken), 31 december 2021

  Polcirkeln är första delen i Stenträsktrilogin, en kriminalroman som inleds med att en kropp hittas strax före jul i ett brofundament som behövde repareras akut pga sprickor i betongen. Chocken är stor för alla som var med när Sofia Hellsten försvann spårlöst 40 år tidigare, fynden pekar tydligt mot att det är hennes kropp som äntligen påträffats.

  Parallellt med händelserna i nutid får vi följa livet på den lilla orten Stenträsk månaderna innan Sofia försvann. Mycket fokus ligger på... Läs hela recensionen

 2. Fängslande historia
  Katarina Hellberg, 30 december 2021

  Jag kom snabbt in i handlingen. Många intressanta personligheter och Marklund bygger upp historien så det hela tiden är spännande och jag ville veta mer.
  Vackert kärvt och norrländskt. Vill läsa mer!

 3. Lisa marklund
  Lorna Elofsson, 28 december 2021

  Marklund är en jättebra författare ! Rekommenderar hennes böcker till flera av mina vänner. Min dotter rekommenderade Marklund till mig först

 4. Polcirkeln
  Monica (Tranås), 14 december 2021

  Såg mycket fram emot den här boken av Liza Marklund.
  Tyvärr blev jag besviken, den fångade inte mig alls. Man
  har blivit bortskämd med andra svenska deckarförfattare.

 5. Platta personbeskrivningar
  Hanna, 8 december 2021

  Såg mkt fram emot den här boken efter DN:s fina recensioner, men blev besviken. Plotten var skickligt upplagd, och det strösslas med många tidsmarkörer. men det var något i personerna som inte kändes äkta. Ganska rå i sina beskrivningar, på det där sättet som deckarförfattare ibland gör för att försöka förmedla en känsla av autenticitet och socialrealism. Blir istället bara lite obehagligt och sorgligt alltihop

 6. Besviken
  Tommy Leidebrant, 23 november 2021

  Fick aldrig någon ordning på denna bok - rörigt - förvirrande bland alla personer- inte alls som Marklunds böcker brukar vara
  Köpte direkt när det var en ny Marklund blir nog inte någon mer .
  Mycket synd

 7. Polcirkeln
  Jessica B, 12 november 2021

  Många namn att komma ihåg, blev lite fladdrigt när man går mellan olika karaktärer och framåt och bakåt i tiden i hela boken. Men bra tvist.

 8. Helt okej.
  Malena, 27 oktober 2021

  Välskriven bok utan djup. Tyvärr får jag ingen känsla för karaktärerna. Man bryr sig inte om dem eller hur det ska gå för dem. Det saknas något i berättelsen.

 9. Föll mig inte alls i smaken.
  @Systrarnaboktokiga , 15 oktober 2021

  En bok som tyvärr inte alls föll mig i smak. Den kändes otroligt seg och lite invecklad/rörig. Det var mycket jag inte fattade, frågor som jag aldrig fick svar på. Den var spännande emellanåt och välskriven. Miljöbeskrivningar var mycket bra, detaljeika. Jag hade höga förväntningar på boken och det skall man inte ha så vart lite besviken. Jag känner mig inte jättelockad av fortsättningen då detta inte var en bok i min smak men den kanske passar dig perfekt.

 10. En besvikelse
  Bengt Eriksson, 1 oktober 2021

  Författarens tidigare deckare har varit både välskrivna och spännande, men den här boken var en bevikelse för mig.
  Detta kanske främst beror på alltför detaljerade, långa och utdragna möten i bokcirkeln.

 11. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 3 september 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag har läst dom flesta böcker som Liza Marklund har skrivit, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har hon kommit ut med den första delen i en ny boktrilogi, och den boken heter Polcirkeln. Jag tyckte väldigt mycket om boken, som var välskriven, åttiotalsnostalgisk, och spännande. Bra personporträtt, och fina miljöbeskrivningar var det också. Och den var inte ett dugg förutsägbar. Jag ser verkligen fram emot dom två följande delarna. Och jag kan varmt rekommende... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Liza Marklund