Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2021-07-06
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Erik MacQueen
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
218 g
SAB
Hce
ISBN
9789164207456
Flickan som fick en röst (pocket)

Flickan som fick en röst

(4 röster)
Pocket, Svenska, 2021-07-06
79
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Flickan som fick en röst är en oerhört gripande skildring av en skyddslös flickas förfärliga umbäranden men också en berättelse om styrka och mod. Karaktärerna känns levande och trovärdiga. Inte minst det ogrammatiska och uppfinningsrika språket skapar en känsla av äkthet och översättaren måste berömmas för sin både respektfulla och inkännande tolkning. Bibliotekstjänst

Fjortonåriga Adunni drömmer bara om en sak. Att få utbilda sig. Hennes mamma har alltid sagt att det är det enda sättet att få en röst en möjlighet att göra sig hörd och bestämma sin egen framtid.

Men istället för utbildning får hon en make, såld av sin pappa som fru nummer tre till en äldre man som vill att hon ska föda honom en son och arvinge.

Hon ser sin dröm sakta vittra sönder och rymmer till stan, med förhoppningen om att få ett bättre liv, och hamnar som hembiträde i en välbärgad familj i Lagos.

Både som dotter, undergiven fru och maktlös tjänare får Adunni lära sig att hon är ingen. De olyckliga omständigheter hon hamnar i tystar henne tillfälligt, men inte helt. Och när hon förstår att hon måste stå upp inte bara för sig själv utan även för andra som funnits där före henne och för de som ska komma efter, så hittar hon ett sätt att tala, tills någon lyssnar.

Abi Daré växte upp i Lagos i Nigeria men bor nu i Storbritannien. Hon har studerat juridik, projektledning och kreativt skrivande. Flickan som fick en röst vann the Bath Novel Award 2018. Hon bor i Essex med make och två döttrar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Flickan som fick en röst
  2. +
  3. Fränder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fränder av Emma Donoghue (pocket).

Köp båda 2 för 145 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Abi Daré