Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2022-09-30
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Gabriella Boris
Dimensioner
217 x 145 x 35 mm
Vikt
698 g
SAB
Hce
ISBN
9789164207487

Den kungliga guvernanten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-30
204
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Boken är välskriven och lättläst med ett språk som flyter fint. En episk, historisk och spännande roman om kärlek och dramatik, lojalitet och försakelser och kungligheter förstås. Helhetsbetyg: 4, Mycket bra Bibliotekstjänst

En episk berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne.

LONDON 1933. Tjugotvååriga Marion Crawford har rest från Skottland för att bli guvernant åt de små prinsessorna Elizabeth och Margaret Rose. Det enda kravet hon har på deras föräldrar, Hertigen och Hertiginnan av York, är att hon ska få tillåtelse att införa en aning normalitet i flickornas skyddade och privilegierade tillvaro.

Marion trotsar de gammalmodiga etikettsreglerna genom att ta med prinsessorna på tunnelbaneresor, till offentliga simbassänger och på shoppingturer på Woolworths. Från sin position i kungafamiljens absoluta centrum blir hon vittne till nittonhundratalets stora händelser: Edvard VIII:s abdikation, den glamourösa kröningen av Elizabeth II och andra världskrigets början. Hon lotsar de kungliga flickorna genom allt detta, lika nära som en mor.

Men Marion Crawford får göra stora uppoffringar som familjen Windsors nära förtrogna. Äktenskap, barn, egna åsikter allt får hon offra i skuggan av den kungliga glansen. Men kommer det att räcka för att behålla kungafamiljens tillgivenhet när allt rasar?

Med inspiration från verkliga händelser och oräkneliga källor har Wendy Holden skrivit en episk roman om kärlek, försakelser och lojalitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den kungliga guvernanten
 2. +
 3. Kallt nog för snö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kallt nog för snö av Jessica Au (inbunden).

Köp båda 2 för 423 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Den kungliga guvernanten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant och trevlig
  @bettan_bokprataren (Örebro), 24 oktober 2022

  Det här är en roman som är skriven utifrån inspiration från verkliga händelser och genom gedigen research. En berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne. En rakt igenom mycket trevlig episk roman om kärlek, försakelser, dramatik och lojalitet.
  Härliga miljöer och mycket intressanta karaktärer tar oss med under drottning Elisabeths resa från barn till giftermål.
  En klassisk bladvändare som alla som gillar historiska romaner kommer att älska. I alla fall gjorde jag det.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Wendy Holden