Den som dödade helvetets änglar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Firma Hamilton & Ponti (del 1)
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2022-01-19
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207746

Den som dödade helvetets änglar

(142 röster)  |  Läs 41 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-19
224
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Aldrig förut har Guillou använt sig av en så intressant berättarteknik. Han låter den fiktiva skrivakten, den eleganta bläckpennans avsiktsbefriade rörelse i skrivblocket, spegla berättelsens form.

Expressen

Jan Guillou Den som dödade helvetets änglar

Det är inte vilka pensionärer som helst som hamnar i kampen mot extrem och ytterst välorganiserad brottslighet. Den ene är journalistveteranen Erik Ponti, den andre hans gamle vän från förr, den forne underrättelseofficeren Carl Hamilton.

Till synes ett mycket omaka par, som det dock vore oklokt att underskatta. De hamnar snart i ett mycket händelserikt äventyr där inte bara livet står på spel.

Jan Guillou inleder en ny serie men med två välbekanta romanpersoner i huvudrollerna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den som dödade helvetets änglar
 2. +
 3. Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters

De som köpt den här boken har ofta också köpt Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters av Jan Guillou (inbunden).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Det finns 41 recensioner av Den som dödade helvetets änglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Urusel
  T, 9 november 2023

  De första 120(?) sidorna är en ren plåga att ta sig igenom. Guillou spyr galla över andra journalister och författare och hyllar sig själv (genom sitt alter ego Erik Ponti).
  Som i alla sina böcker vill han även här förmedla sina politiska åsikter men denna gång mest helt osammanhängande.

  Han blandar friskt historier från tidigare böcker om Hamilton med att visa sin besatthet av SD.
  Han verkar även glömt vad han skrivit i tidigare böcker och hittar på helt nya förklaringar s... Läs hela recensionen

 2. Dålig bok
  Kurt Göran Andersson, 13 oktober 2023

  Det är nog den sämsta boken jag läst av Jan Guillou. Långsam och tråkig handling, rekommenderar inte andra att köpa den.

 3. Litterära Samfundet
  Birgitta , 22 april 2023

  Vår läsecirkel bestämde sig för att läsa boken. Vi tyckte inte att den var särskilt rolig. Kanske hade vi förväntat oss mer av Jan Guillou.

 4. Intelligent och förunderligt bra!
  Marie-Louise Rydberg, 29 mars 2023

  Intressant med förunderligt växlande mellan sig själv och sitt alter ego. Ger mersmak, blir kul att möta de två igen, skall beställa nästa bok.

 5. Sämsta boken jag läst!
  Tom, 20 mars 2023

  Efter 100 sidor utan handling övervägde jag att sluta läsa. Tyvärr fortsatte jag och det var bortkastad tid! Köp INTE denna bok!

 6. En ny Myrdal
  Sten Kasemets, 15 februari 2023

  När Jan Guillou i sin bok berättar hur han uppmanar sin vän Jan Myrdal att sluta skriva kändes det som om fler borde nås av den uppmaningen. Myrdals fantastiska skrifter har ebbat ut och ersatts med en oförmåga i skrivandets konst. Helt uppriktigt, välment och i mitt tycke en riktig uppmaning.

  Samtidigt kunde jag inte undvika samma känsla av uppmaning riktat till herr Guillou. Jag har läst många böcker av Jan Guillou. Helt underbara att läsa. Inte minst 10-boksserien om 1900-talet so... Läs hela recensionen

 7. En 320 sidor lång krönika om ingenting
  Fabbe, 15 januari 2023

  Detta var en märklig läsupplevelse måste jag säga. Det tog lång lång tid innan Guillou kom till någon slags röd tråd eller ens en story. Att läsa den här boken var som att läsa någons tankar i realtid eller en enda lång krönika utan mening eller syfte. Tack och lov fick boken någon slags struktur mot slutet men då var det på nåt sätt försent. Jag hoppas verkligen inte att han tappat det helt. Skall ändå bli intressant att läsa nästa bok. Är den lika förvirrad så är det nog över får honom som författare är jag rädd.

 8. Ledigt och underhållande
  rostspik, 14 augusti 2022

  Guillou skriver ledigt och underhållande om en åldrad Hamilton.
  Intrigen interfolieras av egna funderingar om samhället och tillvaron,
  vilket gör boken än mer intressant: det blir skikt av ledig, fri läsning
  och inte bara durkdriven handling i spänningens tecken.
  Guillou läser man inte som underhållningsförfattare enbart utan som samhällskritiker.
  Det elementet finns med i samtliga böcker vilket många recensenter nedan tycks glömma.
  Han är som bäst när han skriver giftigt om olika makthavare.

  Rekommenderas!

 9. Tyvärr riktigt usel
  Janne, 1 augusti 2022

  En stor besvikelse rakt igenom.

 10. Så besviken
  Ann, 19 juli 2022

  Kanske hade jag för höga förväntningar, men den här boken är allt annat än läsvärd. Svamlig, gnällig och långt ifrån vad man varit van vid från författaren. Läs något annat istället!

 11. Ostrukturerat
  Bokälskare, 5 juli 2022

  Virrigt och ostrukturerat. Vimsigt och egofixerat. "Varför skriver jag det här"" skriver Guillou. Detta undrar jag också. Ibland träffsäkert och fyndigt, men tyvärr en besvikelse. Särskilt om man läst första delen av Brobyggarna.

 12. Ännu ett mästerverk av Guillou
  Peter Larsson, 9 maj 2022

  Lite ovanlig bok för att vara Jan Guillou där han även skriver om sin aktuella situation som pensionär varvat med ett par figurer i hans tidigare utgåvor. Som alltid lättläst och underhållande!

 13. Är det sant?
  Peter Eriksson, 2 maj 2022

  Siter i bilen (där jag oftast lyssnar på mina ljudböcker) och bara snabbspolar...och snabbspolar...och snabbspolar. När ska "berättelsen/historien" börja?? Snabbspolar lite till...Är nu på kapitel 3 av 11 och fortfarande inte handling! Bara massa dravel om det ena och andra i författarens vardag. Oerhört ointressant! Nu snabbspolar jag inte längre. Nu lägger jag ned!! Fy faan så tråkig "bok"!

 14. Besviken
  Eva Kåvestam, 19 april 2022

  Skriver om diverse som oftast är irrelevant för handlingen. Klagar på andra författare som tappar tråden. Är inte intresserad av att läsa om sådant som han redan skrivit om i andra böcker. Är heller inte intresserad av hans ryggproblem. Hans användning av svenska språket som jag alltid gillat faller i denna bok då hans meningar är alltför långa. Får ofta läsa om från början.

 15. Oseriös att ge ut den

  Det här var en bok som aldrig skulle givits ut. Jag har läst 29 Guillou-böcker tidigare, med stor behållning. Den här boken var en blandning av den pensionerade författarens pandemitankar och en roman.

 16. Lysande!
  Reino Kämärä, 20 mars 2022

  Han skriver så lättsamt om vardagslivet samtidigt som han väver in storyn. Han gör det bara så fullkomligt genialt! Ovanligt av Jan att skriva så. Måste läsas!

 17. VARNING
  Gramse , 16 mars 2022

  Har 100 sidor kvar och överväger starkt om jag ska fortsätta, kommer nog göra det eftersom jag redan investerat ett par dagar i den. Otroooligt tråkig. Bara en massa egocentriskt gubbpladder som ska ge en känga till etablissemanget? En handling existerar knappt. Det kan vara så att den är så tråkig för att det är första boken i en serie där han vill introducera Erik Ponti på nytt, så kanske resterande böcker blir bättre.

 18. Spännande skröna
  Tina Jobs, 14 mars 2022

  Vad är sant och vad falskt i denna fiktiva självbiografiska bok? Det kan man verkligen undra. Roligt att återse gamla hjältar och huvudpersoner, skicklig hopflätade intrig, lätt maskerade skildringar av verkliga personer, roande skildringar av intriger i kulturkretsar. Och en bitvis hård - välförtjänt?- kritik av journalister. Roande och tänkvärd.

 19. Har detta hänt?
  Jan Jälkinger, 7 mars 2022

  En spännande bok där man kastas mellan fiction och verklighet. Jag googlar och hittar verklighet när jag tror att detta måste vara fiction.

 20. Hans i särklass sämsta bok!

  Man blir väldigt besviken med tanke på det han förut levererat.

 21. Action
  En som saknar besöken i GB (Uppsala), 2 mars 2022

  Egotrippad, våldsam, elak! Seg i början men sen fastnar man i alla fall. Kul med alla kängor åt "kulturpersonligheter". Något otrolig i "Bond-sekvenserna". Bra med de realistiska skildringarna av ålderskrämpor som även drabbar hjältar! Kan inte rekommenderas till vem som helst.

 22. Dynga på ren svenska
  Anders Lindberg, 1 mars 2022

  Jan Guilliou har varit en bra rejäl författare utan att blanda in sin egna politisk uppfattning. I denna bok som inte till det närmaste lever upp till den beskrivning som ges raljerar han om högerextremistiska SD som att de vore helt tokiga. I en demokrati som jag tror även Gulliou uppskattar ger man utrymme åt olika åsikter och respekterar andras åsikter. Att gång efter gång raljera om SD, andra journalister mm på ett negativt sätt ger mig avsmak mot Jan Guillou. Kommer aldrig mer köpa en bo... Läs hela recensionen

 23. En dålig "Hamilton-bok"
  Jonas Andersson, 24 februari 2022

  Jag har läst alla Guillous böcker om Hamilton med stort intresse och alltid tyckt att det är läsvärda. Den här boken kan jag dock bara beskriva som en rejält bottennapp.
  Historien kan vara intressant och genom att använda redan kända karaktärer i Hamilton och Ponti så slipper han ju att bygga upp helt nya karaktärer. Dessutom genererar det naturligtvis mer pengar när man skriver att det är en ny "Hamilton-bok". Det är ju enkel och bra marknadsföring!
  Men detta är långt ifrån den Ham... Läs hela recensionen

 24. Välkommen åter!
  Sverker Scheutz, 23 februari 2022

  Jättekul att få återvända till hjälten Hamilton och hans vän Journalisten. Böckerna om Hamilton har jag alltid gillat. Nackdelarna med denna bok är dels att en del personer som nämns eller antyds inte är kända för mig, dels att boken är lite pratig. Pratigheten har dock viss charm. Den är nog också ett valt stilgrepp. Sammantaget en välkommen bok. Hoppas att Hamiltons hustru "Terror Madam" syns mer i näst bok!

 25. Tristaste på länge!!!
  Thomas Blomberg, 19 februari 2022

  Spänningsskrift som bara är trött vänster för pensionär, till skillnad från tidigare böcker som verkat bygga på undersökta fakta. Inte undrhållning eller spänning.

 26. Stor besvikelse.
  Peter, 18 februari 2022

  Bland de sämsta jag läst på mycket, mycket länge. Pladdrig, dryg och full av plattityder. Är förlaget i desperat behov av ökade intäkter eller varför släpper man igenom en sådan här undermålig produkt?

 27. Mycket bra bok
  Britt-Marie Wiclander, 15 februari 2022

  Spännande disposition med blandning av aktualiteter, delvis memoarliknande, fläktar från tidigare böcker och en ny sida hos författaren med fina naturskildringar och prosa finstämd prosa.

 28. Ansträngd text
  Björn Öjerskog, 14 februari 2022

  Guillou åldras och belastas med krämpor, inte minst har han svårt att skriva. Absolut inga memoarer. Det blir ändock en text, som både är memoarer samt några äventyr i känd Guillousk anda. Ställvis småroligt, som memoarbitarna, men helhetsintrycket är platt. Han kan bättre!

 29. Sluta skriv
  Lars Torbjörn Karlsson, 14 februari 2022

  I boken står det något om vem som skall säga till författaren att han skall sluta skriva för att det han skriver är för dåligt, Guillou har passerat den gränsen.

 30. Såå tråkig
  Maria, 13 februari 2022

  Så uttråkad av denna ospännande och röriga berättelse. Hans andra böcker har alla varit bladvändare och fantastiskt bra. Denna orkade jag knappt ta mig igenom.

 31. Hamilton lever
  P-M, 7 februari 2022

  Lite upprepande men välskriven roman där författaren som vanligt blandar fiktion och verklighet på ett sofistikerat sätt. Och den är med vår samtid.

 32. Förnyelse än en gång
  Stefan Karlson, 5 februari 2022

  Jag har läst det mesta Jan Guillou har skrivit. Efter hans rysligt spännande böccker om Hamilton förundrades jag över hans förmåga att byta spår med Arn-böckerna. Släktkrönikan innebar ännu en skiftning och breddning i uttryckssättet. I den här senaste lyser fortfarande hans berättarstil igenom, men en naturlig förändring av hjältarna följer hans egen utveckling, kroppsligen och själsligen. Den är mer rolig än spännande och fyller sin funktion att roa på ett förträffligt sätt.

 33. Titeln lovar mer än boken håller
  lars Olson, 2 februari 2022

  Boken består av tillbakablickar till flera av hans böckers historier.
  Den grundstory som beskrivs, dvs påverkan av en kvinnlig granne för att förmå henne att sälja till kommunen kan mycket väl bygga på verkliga händelser, fast utan "legoknektarnas" medverkan.
  Jag är besviken på JG:s storyline eftersom den är väldigt spretig, innehåller för många sidospår.
  Jag gillar hans sätt att skriva och drar paralleller mellan hans skrivmaskin och en av huvudpersonernas, berättarens, handskrivning.

 34. Pandemilitteratur!
  Grönadal, 2 februari 2022

  Rörig berättelse!
  En besvikelse efter succen med förra serien. Hela storyn känns igen och boken är verkligen inte
  i Guillous vanliga klass på skrivandet.

 35. Guillous "pensionärsbok" en besvikelse
  Christina Norrman, 2 februari 2022

  Pratig. Ofocuserad och spretig. Bitvis tråkig. Dock med roliga bitska inslag och även spänning. Och även med en svidande samhällskritik, som känns viktig och engagerande. Synd att G inte tillämpat sin deckarkritik på sitt eget alster. Han kan bättre. Detta är tyvärr den sämsta av hans böcker, trots det intressanta greppet att låta pensionärerna agera. Jag brukar sträckläsa G's böcker. Denna tvingade jag mig igenom. Uttråkad. Det räcker inte att författaren har roligt när han skriver. Även läs... Läs hela recensionen

 36. Den dom dödade helvetets änglar
  Christer , 2 februari 2022

  Jag har läst alla Guillous böcker, denna var den sämsta. Ingen spänning, bara en tillbakablick på en massa andra författare samt rörig handling.

 37. Seg
  Lars Erik Edholm, 2 februari 2022

  Lite seg och för politisk, känner inte igen Jan Guillou. Han brukar ha mer ös och inte så mycket kritik av andra partier. Nästa bok måste vara mer drag i.

 38. Strålande
  JanUrban (Skärholmen), 2 februari 2022

  JG när han är som bäst. Underhållande och kul utan att vara slapp och slarvig. Som vanligt knyter han ihop nuet med sina gamla favoriter. Kul!

 39. Verklighetsfiktion
  Björn Nalle Öhman, 31 januari 2022

  Har läst de tidigare böckerna och tycker att det här senaste bidraget är förvirrande då det överskrider eller kombinerar fakta och fiktion på ett personligt författarplan. En memoarbok? eller en suck inför livets realiteter? En berättelse om hjältars ålderdom? Lyckas med att ställa den filosofiska frågan om vad som är sant och vad som är "fake news" i vår tid.

 40. Upprepning
  Björn Lövnord, 31 januari 2022

  Mycket av boken upprepade innehållet i de senaste Hamilton böckerna Madame Terror och Inte utan din dotter. Visst det var nytt också men inte så att det var värt priset på över 200kr.

 41. Ingen Hamilton-känsla
  Henrik Carlbark, 31 januari 2022

  De delarna i boken som hade med Hamilton att göra var bra, men mycket om JG's egna tankar blev väldigt flummigt! Hade högre förväntningar.

Visa alla 41 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou