De kom från öar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De kom från öar (del 1)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2022-04-11
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207807
De kom från öar (pocket)

De kom från öar

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-04-11
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De kom från öar Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En realistisk och kärleksfull berättelse med ett persongalleri som känns helt äkta och som man inte kan få nog av. Lyckligtvis är det här bara första delen av tre. ... Missa den inte! Eva Åström, Expressen Söndag

Kräva liv av livet. Att inte bara andas och arbeta och sköta sig, utan att också dra ner hela andetagen i lungorna, dra ner själva livet i lungorna, i kroppen, och låta det sippra ut igen. Låta livet flöda över till någon annan.

1945. Artonåriga Dagmar har sitt arbete som spritkassörska på hotellet i Slite, hon har sina tre systrar, hon har en pappa som blir alltmer grå och en mamma som börjat förlora kontakten med verkligheten. Hon har havet och hon har sin dröm om att livet ska börja på riktigt. Men skulle hon i så fall ha modet att ta del av det som erbjuds?

En dag lägger ett fartyg till i Slite hamn, och besättningen inkvarteras på hotellet. Sjömannen Holger från Tjörn börjar samtala med Dagmar, han ser henne på ett sätt som ingen annan gjort och Dagmar får de konturer som hon alltid känt att hennes personlighet har saknat. Men kan hon hänge sig åt förälskelse när så många runtomkring henne har det svårt?

Två unga människor, från två helt olika öar. Men det som avskiljer öfolk från resten av världen är det som håller dem samman sinsemellan - vattnet. Och närheten till vattnet gör att de vet allt om förluster.

De kom från öar är första delen i trilogin om Dagmar och Holger, tre romaner som formar berättelsen om en familj men också om det svenska folkhemmet, från små kustsamhällen till nybyggda höghus i industristaden. Det är en varm och stämningsfull berättelse med ovanligt levande karaktärer.

Den här boken är mycket mer än en spirande kärlekshistoria; det är en historia om hur det är att vara människa och att alltid ha havet heltnära sig. Förhållandet mellan öborna och havet tar stor plats i berättelsen och det beskrivs på ett ömsint och respektfullt sätt. Språket skimrar, glittrar och lyser som mareld i havet om hösten. Helhetsbetyg 5, Birgitta Ehn Eliason, Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De kom från öar
 2. +
 3. Färskt vatten till blommorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Färskt vatten till blommorna av Valérie Perrin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av De kom från öar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överraskande
  Ritva Nordin, 21 oktober 2023

  Tänkte den skulle handla om hav och båtar: jovisst, men härlig skildring av hur kärleken börjar. Är halvvägs in i historien, och ännu inte ett pip om sex, vilket är befriande, men tolka kan man i fantasin. 1945 var det ännu lite kyskare ibland, men känslorna vibrerar. Stor realism också om socialt beteende - och klädsel. Ingen slapp feelgoodhistoria.

 2. Intetsägande
  Madeleine Arendorff, 7 augusti 2023

  Upplevde detta som en ganska fånig och intetsägande ytlig kärlekshistoria. Huvudkaraktären stöter på ytterst få motgångar som snabbt löser sig, dialogen karaktärerna emellan känns klyshig och tom. Tycker inte heller författaren lyckats fånga tidsandan.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Malin Haawind