Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
441
Utgivningsdatum
2022-03-07
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Margareta Järnebrand
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789164207838
Mandelaeffekten (pocket)

Mandelaeffekten

(14 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-03-07
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Mandelaeffekten" är tredje Selma Falck-boken och naturligtvis ett säkert spänningskort. Holt placerar sina figurer i sammanhang där aktuella samhällsfrågor synliggörs. Den här gången står debatten om myndigheters omhändertagande av barn i blickpunkten. Aktuellt även i Sverige ju. Upplägget är intrikat. Morden raffinerat planerade. Bodil Juggas, Dalademokraten

En brutal och svårstoppad våldsspiral

Politikern Linda Bruseth dödas på öppen gata utanför en fullsatt uteservering i Oslo. Hon är i det närmaste okänd för allmänheten. När skottet faller är hon tillsammans med sin vän Selma Falck som skadas i armen. Utgångspunkten för såväl polisen som press är därför att det var Selma som var målet för attentatet. Men snart visar det sig att alla har fel.

När en högt uppsatt domare hittas hängd och en regeringsmedlem dör under mystiska omständigheter anar Selma att det finns ett mönster i både valet av offer och mordmetod. Sökandet efter svar drar in henne i en kaotisk värld av myndighetsmissbruk, konspirationer och personliga tragedier. I en rå och skrämmande hämndspiral som verkar omöjlig att stoppa.

Mandelaeffekten är den tredje boken i serien med Selma Falck, f d stjärnadvokat, i huvudrollen. En fascinerande och angelägen thriller där Anne Holt visar sin osedvanligt skarpa blick och starka engagemang för det som sker i vårt samhälle idag.

Intrigen fängslar från början till slut trots många förgreningar. Det känns som om Anne Holt skriver om riktiga människor och känslor, det handlar inte bara om morden utan kanske ännu mer om livet för dem som berörs och det som utspelar sig i deras vardag. Inger Lundqvist, Norran
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mandelaeffekten
  2. +
  3. Operation fosterland

De som köpt den här boken har ofta också köpt Operation fosterland av Anne Holt (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mandelaeffekten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Oväntad upplösning
    Svennis, 15 juni 2022

    Holt har än en gång levererat en stark Selma Falck-deckare av högsta klass. En aktuell intrig som fångar läsintresset och i kombination med kända Oslomiljöer blir ytterst levande för läsaren. Kort och gott - en mycket läsvärd kriminalroman.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anne Holt