Törnrosens triumf (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2022-10-07
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
218 x 143 x 24 mm
Vikt
462 g
SAB
Hc
ISBN
9789164207913

Törnrosens triumf

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-10-07
219
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är sommaren 1848 och Sophie Sager har full av tillförsikt lämnat åren som guvernant på den småländska landsbygden bakom sig. Hon inser dock snart att storstaden inte bara erbjuder möjligheter och äventyr. När hon utsätts för ett fruktansvärt övergrepp tar hennes liv en helt ny vändning. I en tid då en hedervärd kvinna bör vara timid och självutplånande bestämmer sig Sophie för att inte bara kämpa för sin egen upprättelse utan till omgivningens fasa även ta upp kampen för hela sitt kön.

Törnrosens triumf är en tidsresa till 1800-talets mitt med ett myllrande persongalleri där kända historiska personer som Fredrika Bremer, Wendela Hebbe, Lars Johan Hierta och Carl Jonas Love Almqvist dyker upp. Men framför allt är det en berättelse om en ung kvinna som kom att förändra historien, genom att våga tro på sig själv även när ingen annan gjorde det.

Det är Anna Laestadius Larssons sjunde historiska roman, alla med kvinnors liv i centrum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Törnrosens triumf
 2. +
 3. Käraste vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Käraste vänner av Katarina Widholm (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Törnrosens triumf. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant ur ett historiskt perspektiv
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 november 2022

  Anna Laestadius Larssons skriver historiska romaner på ett fantastiskt levande sätt. Med karaktärer och miljöer som kliver rakt in i mig och tar mig med till tiden där berättelsen utspelar sig.

  Törnrosens triumf är en tidsresa till 1800-talets mitt med ett myllrande persongalleri där kända historiska personer som Fredrika Bremer, Wendela Hebbe, Lars Johan Hierta och Carl Jonas Love Almqvist dyker upp. Men framför allt är det en berättelse om en ung kvinna som kom att förändra histor... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson