Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
503
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Sanna Östergren
Dimensioner
37 x 181 x 106 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789164207975

Den kungliga guvernanten

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-09-01
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En episk berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne.

LONDON 1933. Tjugotvååriga Marion Crawford har rest från Skottland för att bli guvernant åt de små prinsessorna Elizabeth och Margaret Rose. Det enda kravet hon har på deras föräldrar, Hertigen och Hertiginnan av York, är att hon ska få tillåtelse att införa en aning normalitet i flickornas skyddade och privilegierade tillvaro.

Marion trotsar de gammalmodiga etikettsreglerna genom att ta med prinsessorna på tunnelbaneresor, till offentliga simbassänger och på shoppingturer på Woolworths. Från sin position i kungafamiljens absoluta centrum blir hon vittne till nittonhundratalets stora händelser: Edvard VIII:s abdikation, den glamourösa kröningen av Elizabeth II och andra världskrigets början. Hon lotsar de kungliga flickorna genom allt detta, lika nära som en mor.

Men Marion Crawford får göra stora uppoffringar som familjen Windsors nära förtrogna. Äktenskap, barn, egna åsikter allt får hon offra i skuggan av den kungliga glansen. Men kommer det att räcka för att behålla kungafamiljens tillgivenhet när allt rasar?

Med inspiration från verkliga händelser och oräkneliga källor har Wendy Holden skrivit en episk roman om kärlek, försakelser och lojalitet.

Boken är välskriven och lättläst med ett språk som flyter fint. En episk, historisk och spännande roman om kärlek och dramatik, lojalitet och försakelser och kungligheter förstås. Helhetsbetyg: 4, Mycket bra, Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den kungliga guvernanten
 2. +
 3. Törnrosens triumf

De som köpt den här boken har ofta också köpt Törnrosens triumf av Anna Laestadius Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den kungliga guvernanten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Den kungliga guvernanten.
  Birgitta Hedlund, 23 januari 2024

  Väldigt intressant i historiskt perspektiv. Har sett The Crown och känner igen mycket av historien beskrivningen. Ett tragisk händelse för en kvinnas liv.

 2. Förutsägbar intrig
  Anna Birgitta (Dalarna), 2 januari 2024

  Väldigt många ord med väldigt lite innehåll! Boken är tung att läsa eftersom intrigen är så otroligt förutsägbar. Trist helt enkelt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Wendy Holden