Törnrosens triumf (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2023-09-01
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
27 x 172 x 102 mm
Vikt
170 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789164208200

Törnrosens triumf

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-09-01
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är intressant, hemskt och sorgligt. Men samtidigt viktigt, det var sådana här kvinnor som tog oss dit vi är i dag - till saker vi tar för givna men som kan ryckas undan fort. Det är en otrolig bit kvinnohistoria, omstöpt i romanform och väldigt lätt att ta till sig. Läs den, helt enkelt. Barometern

Det är sommaren 1848 och Sophie Sager har full av tillförsikt lämnat åren som guvernant på den småländska landsbygden bakom sig. Hon inser dock snart att storstaden inte bara erbjuder möjligheter och äventyr. När hon utsätts för ett fruktansvärt övergrepp tar hennes liv en helt ny vändning. I en tid då en hedervärd kvinna bör vara timid och självutplånande bestämmer sig Sophie för att inte bara kämpa för sin egen upprättelse utan till omgivningens fasa även ta upp kampen för hela sitt kön.

Törnrosens triumf är en tidsresa till 1800-talets mitt med ett myllrande persongalleri där kända historiska personer som Fredrika Bremer, Wendela Hebbe, Lars Johan Hierta och Carl Jonas Love Almqvist dyker upp. Men framför allt är det en berättelse om en ung kvinna som kom att förändra historien, genom att våga tro på sig själv även när ingen annan gjorde det.

Det är Anna Laestadius Larssons sjunde historiska roman, alla med kvinnors liv i centrum.

Anna Laestadius Larsson ... har med Törnrosens triumf återigen skrivit en underhållande och lärorik historisk roman om en stark kvinna ur den svenska historien. ... Mycket bra. Helhetsbetyg: 4 Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Törnrosens triumf
  2. +
  3. En väv av lögner

De som köpt den här boken har ofta också köpt En väv av lögner av Kristin Fägerskjöld (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Törnrosens triumf. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra
    Mellis, 26 april 2024

    Här har jag bara hunnit halvvägs, men jag längtar tills jag kan fortsätta. Tycker om att läsa om hur det kunde varit en gång i tiden. Helt i min stil.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anna Laestadius Larsson