Och havet gav igen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De kom från öar (del 2)
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2023-06-02
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 24 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789164208347
Och havet gav igen (pocket)

Och havet gav igen

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-06-02
79
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Författaren tecknar med säker hand porträtten av Dagmar och Holger och det lilla samhället omgivet av havet. Språket är vackert och rättframt, orden så precisa och välavvägda att fantasin får fritt spelrum, och plötsligt står du där i Skärhamn en mörk höstkväll och ser Dagmar hasta förbi på cykeln för ett nattdopp. Helhetsbetyg: 5, Briljant Bibliotekstjänst

Malin Haawind har ett språk som flinkt lyfter fram atmosfär och miljöer. ... naturligtvis vill vi läsa fortsättningen. Bodil Juggas, Arbetarbladet

Vattnet är detsamma och ändå helt annat. Hon är densamma och ändå helt annan. Hon är mor nu, snart till två. Men ja, hon dyker fortfarande bäst av alla, även i det salta. Hon är inte längre rädd för brännmaneter. Men det finns annan rädsla, och det finns annat att bränna sig på. Fler hjärtan som dunkar, mer att förlora.

Det är 1950-tal på Tjörn. Hit har Dagmar och Holger och deras lilla familj flyttat, till Holgers släkt. Efter en första tids osäkerhet börjar Dagmar finna sig till rätta i det nya livet på västkusten och som sjömanshustru. Hon är ofta ensam, men hon har väninnorna, ett systerskap att lita på. Och det kan behövas, för det finns en annan ensamhet när sjömännen är hemma och ändå inte där. Kärleken till Holger är stark, men tomflaskorna han lämnar efter sig blir allt fler, för många.

Om nätterna sitter Dagmar med tankar och cigaretter på balkongen och hör hamnens alla ljud skvalp, mastknarr, vajrar som slår i vinden och hon undrar varför hon hade så bråttom att bli vuxen, och vad som krävs för att rädda en familj som hotas sköljas över av en våg de inte kommer kunna klara.

Och havet gav igen är andra delen i trilogin om Dagmar och Holger och deras livsresa genom Folkhemssverige. Del ett i trilogin, De kom från öar, har älskats av såväl kritiker som publik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Och havet gav igen
  2. +
  3. De kom från öar

De som köpt den här boken har ofta också köpt De kom från öar av Malin Haawind (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Och havet gav igen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fortsättningen är lika bra som första delen
    Katri Gelati, 1 augusti 2023

    Vi få följar Dagmars liv och det drar med, känns som om man var där, Dagmar en kompis man bryr sig om! Sätt att berätta är lika bra som del 1!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Malin Haawind