Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Firma Hamilton & Ponti (del 2)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2023-03-29
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
218 x 145 x 28 mm
Vikt
539 g
SAB
Hc
ISBN
9789164208606

Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters

(68 röster)  |  Läs 17 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-29
239
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Hamilton & Ponti till er tjänst!

Journalistveteranen Erik Ponti och hans gamle vän från förr, underrättelseofficeren Carl Hamilton, är inte vilka pensionärer som helst.

Närmast som hobby har de inlett ett projekt som går ut på att sabotera telefoner och datorer för landets alla telefonbedragare.

Men när Putins Ryssland anfaller Ukraina förändras förutsättningarna radikalt. Carl Hamilton återinkallas i tjänst och plötsligt får de två vännerna tillgång till hisnande militära resurser. Inom kort har de utvecklat en form av elektronisk krigföring som skulle kunna förinta hela den organiserade brottsligheten.

Men då ställs de inför ett avgörande dilemma: Helgar ändamålet vilka medel som helst?

Med Eventuellt uppsåt - Att döda ortens gangsters fortsätter serien med de två välbekanta roman-personerna i ett kärt återseende. Den ena med oöverträffade kunskaper och erfarenheter av militära operationer, den andra med intellektuell kapacitet och journalistiska bedrifter i bagaget. Tillsammans bildar de firma Hamilton och Ponti.

Med tre avslutade romanserier och över 13 miljoner sålda böcker enbart i Sverige är Jan Guillou ett av våra mest betydande författarskap. Under fem decennier har han fängslat, engagerat och underhållit en stor läsarskara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters
 2. +
 3. Död man walking

De som köpt den här boken har ofta också köpt Död man walking av Jens Lapidus (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Eventuellt uppsåt : att döda ortens gangsters. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket dravel
  STEFAN ERIKSSON, 25 mars 2024

  Mycket annat än själva handlingen, krämpor, blomplockning, skitkastning på folk han inte tycker om mm. Blir tråkigt i längden när inte handlingen blir det centrala.

 2. Sämre än medioker
  DP, 12 mars 2024

  Förväntade mig en småspännande berättelse om Hamiltons vidare äventyr (med tanke på hur boken beskrivs här på Bokus).
  Blev riktigt besviken.
  Guillou tjatar mest om sin egen förträfflighet och förfasar sig över alla andra kretiner och idioter.
  Han bör nog snart att gå i pension på riktigt eller "börja söka efter en ny romanidé" såsom han själv uttrycker det.
  Helst det sistnämnda eftersom han skriver fortfarande bra, ja, språkmässigt vill säga.
  Har lagt ifrån mig boken lite ... Läs hela recensionen

 3. Besviken!
  A.K., 11 mars 2024

  Kverulant, upprepande och oändligt långtråkig. Kunde kortats med en tredjedel. Den är verkligen inte värd pengarna trots att (mycket) korta delar är briljanta.

 4. Inte så bra
  Jan Svensson (Lund), 26 januari 2024

  Jag uppskattade den föregående boken men denna var väl pratig. Autofiktion när den är som sämst. Ramhistorien som borde vara i framkant är helt dold i Gs egna ältande. Läser de flesta av Gs krönikör i AB men uppskattar inte dessa beskrivningar om hur de blev till. Däremot stödjer jag åsikterna som förs fram men det är inget som jag vill läsa i en roman som sägs vara något annat.

 5. Ingen spänningsroman
  Therese, 2 januari 2024

  När jag läste bokomslaget fick jag intrycket av att den här boken var en spänningsroman vilken vanligtvis drivs fram av en rad händelser för att komma till någon form av upplösning. Detta är istället en samlig krönikor som Guillou inte fått/får publicera i någon tidsskrift, något han själv till och med påpekar i boken. Dessa krönikor är inte ointressanta men de känns mer som författarens uppgörelse med diverse personer, ämnen och oförätter i en rad olika ämnen snarare än något som är knutet t... Läs hela recensionen

 6. politik
  Gudrun Barthelson , 8 december 2023

  Dagsaktuell, tar upp händelser ur dagens Svenska samhälle. Jans synpunkter stämmer väl med mina.
  Boken började roligt och väckte förväntningar som inte infriades.

 7. Patetisk vänsterpropaganda
  Staffan, 9 september 2023

  Den här boken verkar ha ett enda syfte, och det är att Guillou skall propagera för sina vänsteråsikter. Han gömmer sig bakom en gammal litterär hjälte för att locka folk att köpa boken, och sen behöva läsa det här skräpet.
  Visst, "Hamilton" har ju alltid haft dess åsikter, men böckerna har varit spännande. Det här är inget annat än skit. Sluta skriv nu Guillou...

 8. Sämsta boken hittills
  Ulf, 31 augusti 2023

  Jag uppfattar inte boken som en roman, mer som en biografi om vad författaren själv har varit med om och egna politiskt färgade kommentarer om aktuella händelser.

  Jag hade förväntat mig en roman med mer händelser, men så blev det inte

  Sista boken jag beställer av den författaren

 9. Segt trist och för mycket självbiografi
  Jonas S, 2 augusti 2023

  Var tveksam till denna efter föregående bok.
  Detta är idag inte en uppföljare på Hamilton serien utan mer en Självbiografisk bok om författarens vardag. Det uttryck som författaren använder är en ny vinkel men det blir träigt....
  Därtill köper man den för att läsa om Hamilton och det är det för lite av... Därtill så har figuren Hamilton tagit en sväng som jag inte gillar som en ny tids massmördare som tar till vapen för sin egen agensa...

 10. Besvikelse
  Holmberg Tommy, 24 juli 2023

  5% Hamilton, 95% politiska funderingar. Det kändes mer som om man läste ett antal krönikor i Aftonbladet eller någon annan vänstertidning.

 11. Samma som förra boken
  Fabbe, 7 juni 2023

  Den här boken fortsätter på den inslagna vägen med den förra boken. Det är återigen en lång krönika och samtidsreflektioner blandat med hans supermänniskors överlägsna små äventyr. Inget nytt. Dock var jag mer förberedd den här gången därav det marginellt bättre betyget. Inte uselt men långt ifrån bra. Det blir lätt schizofrent när han sömlöst blandar fakta och fiktion. Mitt tips till nästa bok är att skita i sina påhittade superhjältar och bara skriva sina reflektioner likt Ulf Lundell. Tror det skulle bli bättre.

 12. Intressant berättelse

  Boken handlar ju ganska lite om det som rubriken antyder (dvs att ta död på gangsters).
  Det är ju mer en berättelse om vad författaren har varit med om och kommentarer om aktuella händelser.
  Slutet på boken antyder att det blir en uppföljare som jag i så fall kommer att beställa.

 13. Mycket snack lite action
  Masen, 3 maj 2023

  Helt klart den sämsta bok jag läst av ďen gode Guillou. Det lilla av action som finns i boken är sannolikt inte ens möjlig och därför inte trovärdig.

 14. Ren sörja

  Om och om igen, om Pontis/Guillou hälsa, krycka, blomplockning till hustrun - blir bara tjatigt. Förr var det aphuset/Säpo nu är det SD och de blåbruna fascisterna , om och om igen. Hamilton är med på 10% och givetvis på kryckor han med.

  Köp inte denna bok. Jag vill ha tillbaka mina pengar.

 15. För lite Hamilton
  Fritz Eriksson, 26 april 2023

  Eftersom jag inte läst Guillou på länge blev skiftet från agentböckerna till nutid överraskande. Fortfarande en god stilist men fokuset på Ponti föga intressant.

 16. I sitt esse
  Olov Åberg, 26 april 2023

  En av de roligaste böcker Guillou skrivit. Inte minst beroende på att författaren bjussar på sig själv och andra i de många utvikningarna. Ser fram emot den avslutande delen av trilogin.

 17. Möte med gamla fiktiva vänner i härlig soppa
  Carina, 20 april 2023

  Så härligt att få möta Ponti och Hamilton igen. Det är som att få umgås med gamla vänner. Lagom tempo i handlingen, kul med så många saker att fundera på och lite konspirationsteorier.

Visa alla 17 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou