Lögnaren i skafferiet (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Nina Storm (del 2)
Antal sidor
407
Utgivningsdatum
2024-01-12
Förlag
Piratförlaget
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
226 g
SAB
Hc
ISBN
9789164208668

Lögnaren i skafferiet

(2 röster)
Pocket,  Svenska, 2024-01-12
79
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Värdig arvtagare till Agatha Christie, som i sin nya serie blandar humor, samhällskritik och brott. Andra delen om kommunikationschefen Nina Storm är fylld av absurditeter och klokskap. Härligt underhållande persongalleri och schvung i berättandet. M-Magasin

Skildringen av skrivarkursen och dess deltagare är en höjdpunkt där Appelqvist tecknat träffsäkra figurer som får utvecklas på olika vis. Vem kan motstå den blyga Försäkringskassehandläggaren från Partille som får puls inne på biblioteket i Svenljunga? Göteborgsposten

När Nina Storm hör att kulturminister Timmy Carlsson är död blir hon chockad. Timmy var hennes bästa vän i gymnasiet, men vänskapen ebbade ut efter ett skruvat påhitt som spårade ur sommaren 1987. Timmy och Nina lovade att aldrig avslöja för någon vad de gjort.

Snart blir hon varse att Timmy sparat ett avslöjande foto i alla år. I sitt våghalsiga försök att komma över bilden snubblar hon över delikata hemligheter om sin chef Diana Wikman.

I samma veva arrangeras en skrivarkurs i den prästgård Nina fått ärva i Mjöbäck. Deckarförfattaren Greger Sparre tar till minst sagt okonventionella metoder för att få gruppen att komma loss med sitt skrivande. Men vilka hemligheter döljer sig under ytan?

Ett inbrott i Ninas lägenhet får henne att inse att Timmys död satt igång en kedja av gåtfulla händelser och obehagliga överraskningar. Vem i Ninas närhet planerar att avslöja vad som hände 1987? Och varför?

Lögnaren i skafferiet är en underhållande spänningsroman om lögner och livslögner, vänskap,drömmar och maktkamp.

Kristina Appelqvist är författare, frilansjournalist och kommunikationskonsult och har tidigare skrivit nio deckare i universitetsmiljö. 2022 kom boken Klänning för korta kvinnor, som inledde den nya serien om kommunikationschefen Nina Storm och hennes inte helt sympatiska chef, generaldirektören Diana Wikman.

Kristina Appelqvist har hittat hem. Med en blandning av spänning, myndighetskultur och landsbygdsromantik gör sig Skaraborgsförfattaren allra bäst. ... Lögnaren i skafferiet är underhållande, inte minst när det kommer till maktkampen i myndigheternas korridorer. Mariestads-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lögnaren i skafferiet
  2. +
  3. Klänning för korta kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klänning för korta kvinnor av Kristina Appelqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristina Appelqvist