Sten i siden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
600
Utgivningsdatum
2023-09-15
Förlag
Piratförlaget
Dimensioner
47 x 209 x 143 mm
Vikt
795 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789164208835
Sten i siden (inbunden)

Sten i siden

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-15
239
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sten i siden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"En ren fröjd till roman! Yukiko Duke, Vi Läser

... prosa som det slår gnistor om. ... Niemi vet exakt när språket ska vila - och när det ska göra saltomortaler. Aftonbladet

Niemi är en berättare av episkt slag och det visar han återigen. Språket ömsom bökar och krälar i modd och dynga, ömsom sprakar och glittrar som en Mozartaria med ornament och drillar i liknelser, beskrivningar och utvikningar. Gefle Dagblad

Under ett grävarbete på myren utanför Pajala hittas några förmultnade kvarlevor. De tycks ha legat där mycket länge, och visar sig snart ha mänskligt ursprung.

Spåren leder generationer tillbaka till en avlägsen, hårdare tid då arbetarna i Tornedalen reste sig ur sitt armod och började kräva rättigheter. Vi möter en fattig torparfamiljs liv, deras drömmar, stolthet och konflikter då vägen skulle byggas genom Pajalas skogsmarker.

I Uppsala får en kvinna en av sina återkommande syner. Något drar henne norrut, till faderns uppväxttrakter. Är det förfädernas röster som hörs ropa?

Mikael Niemi berättar med värme om sitt Tornedalen, om människorna och naturen och om de som gått före och kämpat för sin plats på jorden.

"Han känner sin bygd och skildrar mentaliteter och tänkesätt självklart övertygande, här som i sina andra böcker. Arbetarbladet

Mikael Niemi har ett nästan magiskt episkt språk som för handlingen framåt. Trots att romanen är på nästan 600 sidor så fyller varje sida, varje ord sin funktion i romanbygget. En mästerlig roman. Betyg: 5, Briljant Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sten i siden
 2. +
 3. Studie i mänskligt beteende

De som köpt den här boken har ofta också köpt Studie i mänskligt beteende av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sten i siden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Återvänd till Tornedalen med Niemi
  Hjortronhyllan, 13 november 2023

  Författaren Mikael Niemi tar oss återigen med till det vackert romantiserade och mystiska Tornedalen. I denna arbetarroman, 'Sten i siden,' får vi följa Einos familj som sakta splittras under en lång vägstrejk, missöden, broderlig fientlighet och demoniska möten. Samtidigt sveps vi fritt mellan årtionden där en gren av släktträdet med övernaturliga kopplingar skickligt knyts ihop för att väva en historia som man faktiskt njuter av.

  Boken ter sig lite som en dag i skidbacken, man vagg... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mikael Niemi