Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (435.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Hundraåringen (del 1)
Inläsare
Björn Granath
Utgivningsdatum
2009-09-09
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164232519
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann (ljudbok)

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann Ljudbok

(34 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2009-09-09

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem han tänker ska bli hans sista anhalt på jorden. Problemet är bara att hälsan vägrar ge vika, och en dag bär det sig inte bättre än att det är dags för honom att fylla tresiffrigt.

Pompa och ståt väntar, med kommunalråd och lokaltidning på plats. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret. Därmed är han på rymmen från sitt eget födelsedagskalas. I hastigheten råkar Allan få med sig en väska som han bara skulle vakta ett slag och strax har han både tjuvar och poliser efter sig.

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann handlar om en månadslång jakt genom Sverige på Allan och hans nyfunna vänner. Men boken är också en resa genom 1900-talet ? den oändligt sorglöse Allan Karlssons livsresa.

Hur kommer det sig egentligen att Allan äter middag med blivande presidenten Truman? Och får lift med förre premiärministern Churchill? Och åker flodbåt med ordförande Maos unga hustru? Eller för den delen att han tillbringar flera månader med att vandra över Himalaya?

Trots att Allan är fullständigt ointresserad av politik och religion tycks han ha påverkat de flesta av det förra seklets stora händelser i världen. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara. Och nu är han lös igen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Trist bok om nedsupen pensionär
    fredrika johansson, 24 juni 2014

    Jag hade hört en del om denna bok och var väldigt pepp på att läsa den. Tyvärr kan jag inte för mitt liv se vad som är så bra med den.
    Boken handlar om en nedsupen pensionär som ältar rövarhistorier och i sann svensk(?) anda löser alla problem med sprit. En endimensionell karaktär som aldrig utvecklas från första sidan till sista. Resterande persongalleri är enfaldiga nidbilder av klicheer. Anser också att den var boken rasistisk och kränkande. Gillade inte heller författarens otrevliga b... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jonas Jonasson