Två soldater (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (529.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Ewert Grens (del 6)
Inläsare
Peter Andersson
Utgivningsdatum
2012-05-07
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164232830
Två soldater (ljudbok)

Två soldater Ljudbok

(17 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2012-05-07

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"200% kärlek respekt stålthet broderskap plikt gemenskap."

José Pereira vid Sektionen mot Gängkriminalitet har en vägg fylld av stirrande ansikten. Unga pojkar som agerar som grovt kriminella män och klassas som farligast i Sverige. Han vet att han har ett problem som skenar - ytterligare femtusen svenska pojkar på väg in i kriminella nätverk.

"Vi är bröder. Vi är krigare och Fammilj in i döden."

Mitt på väggen sitter två ansikten. Leon och Gabriel. Redan som nioåringar gömde de vapen i sina elevskåp och kapslar med amfetamin under frysdisken på Konsum, tog vilka risker som helst för längtan efter att en dag få höra till.

Tio år senare skriver Leon från fängelsecellen på Aspsås brevet till Gabriel, "kärlek älskade bror", den ende han litar på. Brevet är början på den plan som med aggressivitet, våld, död ska föra dem allra högst upp på den där snutväggen. Gabriel väntar på andra sidan men är inte längre själv, han har Wanda. Och det starka band som funnits mellan Leon och Gabriel riskerar för första gången att brytas.

När Leon och två andra gängmedlemmar rymmer från fängelset börjar jakten och kriminalkommissarie Ewert Grens förs hastigt många år tillbaka när han sida vid sida med José Pereira söker en mördare som Grens vet mer om än vad han själv skulle önska.

Två soldater är Roslund & Hellströms mästarprov. Det är utan tvekan en av de starkaste, viktigaste och mest spännande kriminalromaner som har skrivits. En berättelse när dagar från TRE SEKUNDER möter nätter från BOX 21. En roman som tar dig i handen och visar dig en värld du aldrig sett.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Två soldater. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. När fantasi blir verklighet
    -, 18 mars 2023

    Det är väl så hemskt som det har blivit nu tio år efter bokens utgivning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Roslund & Hellström