Mördaren i Folkhemmet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (479.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Granath
Utgivningsdatum
2012-10-09
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164232908

Mördaren i Folkhemmet Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2012-10-09

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En sen decembereftermiddag 1939 rövas tioåriga Gerd bort i centrala Stockholm. Alla svenskar sitter vid sina radioapparater och hör efterlysningen och läser senare om det fasansfulla fyndet av hennes skändade kropp. Slaget mot det trygga folkhemmet Sverige är hårt och tidningsskriverierna om händelsen övertrumfar krigs-rubrikerna. Det dånar i folkdjupet. Polisen måste hitta mördaren.

Vittnen kan berätta om en mörkhårig man och en svart bil. Slumpen vill att den kände idrottslegenden Olle Möller svarar exakt mot de få ledtrådar polisen har. Olle, som är en bekymmersfri typ och glad i kvinnor, svarar dumt på polisens frågor. Men är han verkligen en barnamördare?

Mordet på Gerd blir Olle Möllers öde och förföljer ho-nom hela livet. På femtiotalet sker ytterligare två otäcka mord: femåriga Kerstin från Stockholm och tvåbarns-mamman Rut Lind från Fjugesta mördas med några års mellanrum. Polisen - ivrigt påhejad av en enig press och folkopinion - är övertygad: Möller är skyldig igen!

När Olle Möller 1959 åtalas för mordet på Rut blir det Sveriges största mordrättegång genom tiderna. Dag ut och dag in toppar Fjugestamordet löpsedlarna och "mördaren Möller" är Sveriges mest hatade man.

Olle själv nekade i sten fram till sin dödsdag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mördaren i Folkhemmet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Häpnadsväckande
    -, 7 februari 2021

    Har sedan barnsben följt denne man med en skräckblandad känsla. Med allt material som framkommit här var det nog andra krafter jag borde skyggat för. Vilket helvete man utsatte honom för och en nonchalans för fakta. Gripande och mycket läsvärd bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson