Rosengädda nästa! (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (176.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Rosengädda (del 1)
Inläsare
Emma Hamberg
Utgivningsdatum
2015-03-06
Upplaga
1
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233110
Rosengädda nästa! (ljudbok)

Rosengädda nästa! Ljudbok

(95 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2015-03-06

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Bror är en trettonårig frankofil som har oändligt många skivor med Serge Gainsbourg men inte en endaste vän. Brors föräldrar bråkar sammanbitet om nätterna. Det viskas om skilsmässa. Familjen är det enda han har, och den måste räddas! Bror iscensätter ett seglarläger som han sedan låtsas åka på. En hel månad ger han sina föräldrar, då de kan hitta tillbaka till varandra. Men frågan är vart Bror egentligen ska ta vägen den där månaden?

Tessan är en tjugonioårig kvinna som sitter fast i en dålig relation, andras skeva förväntningar av henne och sin nedlåtande mamma. Hon läser kokböcker som andra läser romaner, men ägnar sina dagar åt att servera pulvermos i en korvkiosk istället för att laga fantastiska rätter åt finsmakare. Hon vill något mer med sitt liv. Men hur ska det gå till?

Jane är en unik kvinna, en sextioårig excentrisk dam som hjälper små djur i nöd, men även lämnar dörren på glänt åt människor som kan behöva henne. Tack vare Janes magiska fingrar möts Tessan och Bror i hennes lilla hus mitt i stan.

Tillsammans ger de sig iväg till Rosengädda, en resa som kommer att förändra alla deras liv för evigt.

Rosengädda nästa!är en berättelse om vänskap över alla gränser, om kärlek, mat och om hur någons värsta mardröm faktiskt kan vara den perfekta lösningen för någon annan. Det är den första delen i en serie om Rosengädda och människorna som bor där.

EMMA HAMBERG är född 1971, hon är författare, illustratör och matkreatör. Hon har givit ut ett antal kokböcker och romaner som t exMossvikenfruar,Brunstkalendern, BaddarensamtLinas kvällsboksom dess-utom blivit filmatiserad.Rosengädda nästa!är hennes fjärde roman för vuxna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Rosengädda nästa!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gör det du själv vill göra!
  -, 27 augusti 2023

  Underhållande och ganska rolig feelgoodbok. Boken handlar mycket om att vara den man är, inte som andra tycker att man ska vara. En lite tankeställare och knuff att själv tänka till på vad man vill gör hur knasig det än kan vara. Jag småskrattar och boken att lätt att lyssna på Emma Hamberg kan sin bok och vet hur det ska berättas på bästa sätt. Men jag har lite svårt för geter, ekorrar i behån och svalor i scarfs. Lite tramsigt känns det ibland men jag kommer nog lyssna på nästa bok, lite nyfiken på hur det ska gå i fortsättningen.

 2. En bok att njuta av.
  -, 15 augusti 2023

  Mysig, oväntad och oemotståndlig bok. Hambergs serie får lyssnaren/läsaren att både bli hungrig och njuta av en tänkvärd, oanad och väl beskriven historia. Förvecklingar med humor och en känsla av att allt fixar sig....

 3. Måbra bok. Lättsam och rolig.
  -, 26 juli 2023

  Må bra bok, underhållande och tä
  nkvärd med härliga person skildringar. Rolig!

 4. Toppen
  -, 11 maj 2023

  Underbar, precis som alla Emmas basket jag har lyssnat på hittills.

 5. Feelgood!
  - (Malmö), 6 november 2022

  Jag tyckte den var lite långsam i början men sen vart det riktigt bra, kommer att läsa fortsättningen!

 6. Bra bok som gör en nyfiken på fortsättningen
  -, 15 maj 2022

  Mycket underhållande och fantastiskt läst av författaren själv.

 7. Helt underbart fantastisk!
  -, 1 mars 2022

  Så fin och tankvärd så det kändes in i märgen.

 8. Feelgood!
  -, 18 januari 2022

  En ljuvlig bok att mysa med! Underhållande och tänkvärd med det viktiga budskapet att hitta sig själv och våga vara annorlunda. Det är en fröjd att höra Emma Hamberg läsa sin egen bok.

 9. Fantastisk berättelse, värmer i hjärtat.
  Mary, 25 januari 2020

  Spännande, annorlunda,fantastiskt bildspråk, medryckande, öppnar upp nyfikenhet och allt är möjligt. Tack.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Emma Hamberg