Forever young (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (222.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Andreas Kundler
Utgivningsdatum
2016-10-07
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164233400

Forever young Ljudbok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2016-10-07

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är sommar, det är mitten av åttiotalet. Kalla kriget är ett ständigt hot och alla är rädda för atombomben. John, som är syntare lika mycket för stilen som för musiken, bor med sin mamma och sin destruktive styvfar men håller sig hemifrån så mycket han kan. Hans bästa vän Anton är i sin tur bortglömd av sin familj. Tillsammans försöker de förstå hur världen i allmänhet och vuxenvärlden i synnerhet sitter ihop.

De träffar Peder som plötsligt flyttat in i det övergivna huset vid sjön. Kanske är han den klokaste vuxna de har träffat eller möjligen den galnaste. Det blir i alla fall en oförglömlig sommar där frihet och övergivenhet går hand i hand. Där den första kärleken och den starkaste vänskapen sätts på prov.

Forever young är en både rolig och vemodig roman om att vara ung och fri i en föränderlig och emellanåt obegriplig värld. Det är också en betraktelse över ett Sverige då och nu.

Johan Ripås, född 1974 i Kummelnäs i Nacka, är för närvarande bosatt i Johannesburg med fru och tre barn. Han är SVT:s Afrikakorrespondent med 44 länder att bevaka. Han har tidigare producerat tv-program som Kobra och var en av upphovsmännen bakom programserien Värsta språket, som belönades med Stora journalistpriset för årets förnyare 2003. Han har även varit verksam vid Dokument inifrån på SVT. Forever young är hans debutroman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Forever young. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tidstrogen uppväxtberättelse
    Tina Ström, 28 december 2019

    Mycket bra inläsning. Tidsskildring med många intressanta paralleller. Fint skildrade platser, miljö, kultur, samhälle, relationer, hälsa, uppväxt, utsatthet med en närvaron av en självklar sårbarhet, styrka och nyfikenhet..

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Johan Ripås