Ljudet av fötter : första Monikabok (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (266.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Monika (del 1)
Inläsare
Sara Lövestam, Ellen Jelinek
Utgivningsdatum
2021-06-11
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234704
Ljudet av fötter : första Monikabok (ljudbok)

Ljudet av fötter : första Monikabok Ljudbok

(39 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-06-11

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag ser det i min kollegas ansikte innan hon ens rört en muskel. Hennes ögon lenas, hon vispar med fingret över mobilen för att hitta det jag redan vet att jag inte vill se. Ultraljudsbilden, dess svartvita prakt och suddiga löfte om en obeskrivlig framtid. "Livets mirakel", svarar jag, "grattis." Jag tar lätta, korta andetag och fokuserar på mitt leende (bredda munnen). Det viktiga i sådana här sammanhang är att inte andas för djupt och nå känslocentrum. Jag andas så ytligt att mitt blod nätt och jämnt syresätts. Sväljer oljig ultraljudsgrädde och gör munnen bred.

Monika Bengtsson föddes i en familj och växte upp i en annan. Av ren duktighet har hon klarat skolan, undvikit det närmast genetiska alkoholberoendet, doktorerat i mytologi och fått en forskartjänst på Stockholms Universitet. Hon skulle - till skillnad från sin biologiska mor - bli en bra mamma. Om hennes kropp någonsin blev gravid.

I krisen som sammanfaller med hennes sista IVF-försök börjar Monika nysta upp historien om sin biologiska familj. Vem är hon? Och om hon får ett barn, vad kommer det att brås på? En släkthistoria som ingen någonsin berättat för Monika tar henne till platser hon aldrig tänkt sig och tankar hon aldrig haft. Blir till mytologin om henne själv.

Ljudet av fötter, Första Monikabok är del ett i romansviten om Monika.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ljudet av fötter : första Monikabok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Älskar Sara Lövestams språk
    -, 18 augusti 2021

    Älskar Sara Lövestams språk och berörs djupt av kvinnohistorien som gestaltas i sin mest utlämnande form. Vad är väl att bli mor, när man så gärna vill eller plötsligt blir i olika tider? Ensamheten, styrkan, självmedicineringen. Otroligt fint inläst av Ellen Jelinek och i de historiska återblickarna även av Sara Lövestam själv. En av årets bästa böcker.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam