Från världskrig till nätkrig : hundra år som formade internet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (231.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Rolf Wrangert
Utgivningsdatum
2021-10-25
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164234810
Från världskrig till nätkrig : hundra år som formade internet (ljudbok)

Från världskrig till nätkrig : hundra år som formade internet Ljudbok

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-10-25

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Lundberg skildrar viktiga internethistoriska perspektiv ... en av få läsvärda svenskspråkiga böcker för den som vill få en introduktion till det digitalt drivna kulturkrig som rasar i vårt samhälle." Aftonbladet

"Historieskrivningen ... är en kulturgärning av rang." Scoop, Föreningen Grävande Journalister

På 1920-talet beskrevs massmedierna som demokratins dödgrävare. Där spreds hat, lögner och propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. I detta hav av information skulle folk inte klara av att skilja sant från falskt, utan följa den som väckte starkast känslor.

På 2020-talet beskrivs de sociala medierna likadant. Där sprider extremister och konspirationsteoretiker sitt hat, sina lögner och sin propaganda snabbare än någonsin tidigare i historien. Den nya tekniken får återigen bära skulden för demokratins kris.

Men när dagens historiker förklarar varför demokratin befann sig i kris för hundra år sedan pekar de inte främst på massmedierna, utan snarare på ekonomiskt kaos, den stora depressionen. Vad kommer morgondagens historiker att säga om vår tid?

I boken Från världskrig till nätkrig söker författaren och journalisten Jonathan Lundberg svaret på den frågan. Steve Jobs sa en gång att det enda sättet att förutspå vår framtid är att blicka bakåt. Därför ger vi oss ut på en historisk odyssé, genom hundra år som formade internet.

Jonathan Lundberg debuterade som författare 2019 med den hyllade boken Sverigevänner: Ett reportage om det svenska nätkriget. Där undersökte han hur Sverigedemokraterna använt internet och sociala medier i sin kamp mot etablissemanget.

Från världskrig till nätkrig: Hundra år som formade internet är hans andra bok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jonathan Lundberg

  • Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget

    Jonathan Lundberg

    "Jag spår att Jonathan Lundberg snart är en av landets mest inflytelserika journalister. Läs hans bok "Sverigevänner" så förstår ni varför." Patrik Lundberg, journalist och författare På internet rasar ett krig. I en skyttegrav...