Den kungliga guvernanten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (505.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Gabriella Boris
Utgivningsdatum
2022-10-11
Förlag
Piratförlaget
Översättare
Sanna Östergren
ISBN
9789164235183

Den kungliga guvernanten Ljudbok

(10 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2022-10-11

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
sätter också nytt ljus på en av världens mest kända familjer spännande roman om kärlek och dramatik, lojalitet och försakelser och kungligheter förstås. BTJ helhetsbetyg: 4.

En episk berättelse om drottning Elizabeths barndom och kvinnan som fostrade henne.

LONDON 1933. Tjugotvååriga Marion Crawford har rest från Skottland för att bli guvernant åt de små prinsessorna Elizabeth och Margaret Rose. Det enda kravet hon har på deras föräldrar, Hertigen och Hertiginnan av York, är att hon ska få tillåtelse att införa en aning normalitet i flickornas skyddade och privilegierade tillvaro.

Marion trotsar de gammalmodiga etikettsreglerna genom att ta med prinsessorna på tunnelbaneresor, till offentliga simbassänger och på shoppingturer på Woolworths. Från sin position i kungafamiljens absoluta centrum blir hon vittne till nittonhundratalets stora händelser: Edvard VIII:s abdikation, den glamourösa kröningen av Elizabeth II och andra världskrigets början. Hon lotsar de kungliga flickorna genom allt detta, lika nära som en mor.

Men Marion Crawford får göra stora uppoffringar som familjen Windsors nära förtrogna. Äktenskap, barn, egna åsikter allt får hon offra i skuggan av den kungliga glansen. Men kommer det att räcka för att behålla kungafamiljens tillgivenhet när allt rasar?

Med inspiration från verkliga händelser och oräkneliga källor har Wendy Holden skrivit en episk roman om kärlek, försakelser och lojalitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wendy Holden