Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2007-09-12
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164241061
Maktens kulisser (e-bok)

Maktens kulisser E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2007-09-12

Styckköp

64

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Svenskan Sophie Moline befinner sig mitt i maktens centrum. Hon är nyutnämnd EU-kommissionär och ansvarig för samordningen när det stundar toppmöte i Venedig. Här ska EU:s ledare möta den amerikanske presidenten och läget är mycket ansträngt efter Irakkriget. Det enda man är eniga om är att gemensamt utforma en hård deklaration för att fördöma Nordkorea.

Alltmedan Venedigs invånare blir mer och mer irriterade över att staden spärras av och belägras av såväl inhemsk som internationell säkerhetstjänst, avnjuter de höga politikerna i elegant avskildhet såväl verbala kraftmätningar som påkostade festligheter.

Mitt under de strikta säkerhetsarrangemangen upptäcks plötsligt en pråm som omärkligt dykt upp i lagunen. Är detta Nordkorea som vill sända ett budskap? Och finns det i så fall kärnvapen ombord? Ska toppmötet fortsätta som tänkt bara några hundra meter från pråmen? Ett fåtal av mötets delegater invigs i hemligheten: ledarna och säkerhetstjänsterna från bland annat USA, England, Tyskland och Frankrike. Medierna trycker på och nöjer sig inte med den intetsägande, för att inte säga uppenbart vilseledande, pressinformation som mötet presenterar för dem. Och mitt i alltihop står Sophie som tvingas se till att några nyheter inte läcker ut överhuvudtaget, vare sig till media eller till de mindre viktiga ländernas representanter.

Under några kaotiska dygn är det fruktan för pråmens innebörd som styr hela toppmötet. Och maktens balans har kommit i fullkomlig gungning. Maktens kulisser ger rika inblickar i ett toppmötes blandning av storpolitik, glamour, maktkamper, prestige och futtigheter.

Efter tre decennier som journalist på den politiska världsarenan besitter Britt-Marie Mattsson unika erfarenheter om spelet bland makthavare på den absoluta toppnivån. Hon är bosatt i Göteborg och verksam vid Göteborgs-Posten. Maktens kulisser är hennes tredje roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Britt-Marie Mattsson