Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fjäril i koppel (del 1)
Utgivningsdatum
2013-04-09
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164241771

Fjäril i koppel E-bok

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2013-04-09

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I Teheran befinner sig en ung kvinna. Under en natt ska hon fatta sitt livs största beslut, det som kommer att förändra hela hennes tillvaro och påverka många människors liv. I väntan på gryningen blickar hon tillbaka och funderar över den flicka som hon en gång var. För länge sedan kom Shirins farfar vandrande över gränsen från Sovjetunionen till den lilla staden Chalos vid Kaspiska havet. Han blev kär i stadens längsta flicka och bestämde sig för att stanna för gott. Runt farmor och farfars vackra hus samlas släkten, farbror Abbas med affärssinne, farbror Babak som får kvinnorna på fall och den vackra men ogifta faster Mahasti. Och förstås Shirin och hennes familj. Hon är den enda dottern bland fem syskon, men minst lika modig som sina bröder och fylld av äventyrslust.

Det försätter henne i svårigheter - och för med sig fantastiska upplevelser. Som liten flicka iakttar hon och lyssnar på tanterna som skvallrar om Farah Diba i farmors kök och kvinnorna som gör upp äktenskapsaffärer i badhuset. Före revolutionen är livet förhållandevis enkelt, men med revolutionen kommer mörkret och Shirins hjärta härdas av allt som sker omkring henne.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Fjäril i koppel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grymt bra
  Karl Bokhlesher, 29 september 2020

  Tycker att fler borde läsa Fjäril i koppel för man får en mycket mer nyanserad bild av hur livet är i Iran på ett helt annat sätt än man får på TV och igenom pressen. Att den sen är vackert skriven och väldigt spännande är ju bara ännu mer plus!

 2. Det är obegriplig.......
  SHAON SAJIB, 27 september 2020

  Romanen har inte förmåga för att hålla läsaren. Det är obegriplig inne i kapital. Jag är svårt för mig för att förstå romanens budskap till läsaren. Tack

 3. Bra bok!
  Malin H, 15 april 2012

  Jag hade inte hört talas om författaren tidigare och det kanske bara var bra för då fick jag upp ögonen för författaren och boken, inte komikern Zinat.

  Hur som helst, jag gillar berättarperspektivet i boken, detaljerna som dyker upp på rätt ställen och det olika personernas egenheter. Ingen är den andra lik och det är snabbt tempo genom hela boken. Jag gissar att många tycker det går för snabbt emellanåt men jag gillar det, inget ältande eller långdraget snack utan rakt på.

  ... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Zinat Pirzadeh