Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-09-07
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164241870
Mördaren i folkhemmet (e-bok)

Mördaren i folkhemmet E-bok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-09-07

Styckköp

35

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En sen decembereftermiddag 1939 rövas tioåriga Gerd bort i centrala Stockholm. Alla svenskar sitter vid sina radioapparater och hör efterlysningen och läser senare om det fasansfulla fyndet av hennes skändade kropp. Slaget mot det trygga folkhemmet Sverige är hårt och tidningsskriverierna om händelsen övertrumfar krigs-rubrikerna. Det dånar i folkdjupet. Polisen måste hitta mördaren.

Vittnen kan berätta om en mörkhårig man och en svart bil. Slumpen vill att den kände idrottslegenden Olle Möller svarar exakt mot de få ledtrådar polisen har. Olle, som är en bekymmersfri typ och glad i kvinnor, svarar dumt på polisens frågor. Men är han verkligen en barnamördare?

Mordet på Gerd blir Olle Möllers öde och förföljer ho-nom hela livet. På femtiotalet sker ytterligare två otäcka mord: femåriga Kerstin från Stockholm och tvåbarns-mamman Rut Lind från Fjugesta mördas med några års mellanrum. Polisen - ivrigt påhejad av en enig press och folkopinion - är övertygad: Möller är skyldig igen!

När Olle Möller 1959 åtalas för mordet på Rut blir det Sveriges största mordrättegång genom tiderna. Dag ut och dag in toppar Fjugestamordet löpsedlarna och "mördaren Möller" är Sveriges mest hatade man.

Olle själv nekade i sten fram till sin dödsdag.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson berättar i romanens form hur en enskild svensk medborgare blev be-handlad när polis, åklagare, press och domstolar på förhand bestämt sig för att han var skyldig.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mördaren i folkhemmet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok!
    Yourgene. (Virsbo), 22 januari 2021

    Ebervall & Samuelson briljerar, så välskriven så avslöjande, en bok om ett rättsväsende som skandalöst bara bestämt sig att oavsett bevis om motsatsen så är Olle Möller skyldig.
    Boken ger enligt mig Olle Möller upprättelse.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson