Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 10)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2020-08-25
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243713

Slutet på historien E-bok

(38 röster)  |   Läs 8 recensioner
E-bok,  Svenska, 2020-08-25

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter nära femtio år i exil kommer förre SS-officeren Harald Lauritzen tillbaka från sin tillflykt till Argentina. Hans återkomst vänder upp och ner på tillvaron för släkten Lauritzen. Onkel Harald är nämligen fortfarande nazist. Men han har ett erbjudande som det inte går att säga nej till. Eric Letangs advokatbyrå ställs ånyo inför en våg av moralpanik. Den här gången är det pedofilskräcken som leder till ännu en häxjakt. 1990-talet är en tid av ekonomiska kriser och socialdemokratins begynnande nedgång. Samtidigt växer främlingshat och högerextremism, en politisk omsvängning som alltför många underskattar. Där 1900-talet slutar inleds en helt ny epok som visar att vi ingenting lärt av historien. SLUTET PÅ HISTORIEN är den tionde och avslutande delen i JAN GUILLOUS romanserie. Med den är han i mål med sitt gigantiska bokprojekt Det stora århundradet, där han skildrar en släkt som vi får följa genom hela 1900-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Slutet på historien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant
    -Hans E W, 7 november 2021

    Många av böckerna i serien har varit mycket bra och intressanta. Den sista var inte den bästa!

  2. Sämst i serien
    Per-Arne Johansson, 8 september 2021

    En bok som ska behandla 90 talet som knappt tar upp it bubblan den tekniska explosionen och outsourcing. Ett ointressant hittepå skadestånds ärende i centrum och en massa sport referat. Väldigt dåligt avslut på serien

  3. Gillar!
    Susanne, 6 januari 2021

    Har läst hela serien av Jan Guillou. Gillar verkligen när man får lära känna personerna ordentligt och följa dem och deras barn och övriga släktingar genom årtionden. En serie i min stil!

  4. Serien höll inte i mål
    Lenman, 27 december 2020

    De senaste böckerna i serien har varit ganska tråkiga och tyvärr var finalen inget undantag. Eftersom jag följt familjen Lauritzson sen start ville jag så klart hänga med till slutet av historien. Denna sista del var en orgie i Guillous stereotypa berättande, onda och goda, hjältar och förlorare. Och vilket attans tjat om den djävulska Expressen!

  5. Att skriva historia
    Analytikern, 5 november 2020

    Att skriva historia innebär ett krav på visst mått av bredd i skildringen. Boken ägnar långa stycken till oväsentligheter där författaren har kunskaper och tycks vilja briljera. Hela bokserien är ganska smal och upprepar ständigt författarens förkärlek till hans intressen. Viktiga händelser förbigås helt. Bokserien är i första hand en familjekrönika med författaren i centrum i den sista boken. Det finns inga som helst tvivel om huvudpersonens briljanta egenskaper med en exceptionell fru och framstående hockeyspelande barn.

  6. Högst personligt och subjektivt omdöme
    Karl-Göran Bostrand, 11 september 2020

    Från de första 4 romanerna i sviten, ( som jag f.ö. anser varit lysande läsning), har läsvärdheten minskat roman efter roman. Slutet på historien känns som en passande titel på sista boken i romanserien. Känns mest som en gammelmans svammel och lite som en nostalgisk åminnelse från tokvänsterns 60-70-tals förryckta ideologier.

  7. Kass avslutning på en bra serie
    Bernt, 10 september 2020

    Eftersom jag läst alla tidigare böcker i serien var det naturligt att läsa slutet. Stora delar av boken var enligt min uppfattning utsvävningar som mer handlade om författarens politiska ståndpunkter än om bokens handling. Dessutom fungerade e-boken inte tekniskt.

  8. Slutet orkade inte fram
    IR (Huddinge), 8 september 2020

    Det kändes som detta var framtryckt eftersom det annars inte blivit en dekalog. De tidigare böckerna betydligt mer intressanta, men från "50-talet" en nedåtgående trend tyvärr.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou