Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Agneta (del 1)
Utgivningsdatum
2021-03-23
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243850

Je m'appelle Agneta E-bok

(98 röster)  |   Läs 11 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-03-23

Styckköp

65 99 Du sparar 34%
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Alla människor kan tydligen delas in i färggrupper efter personlighetstyp numera. Min färggrupp är genomskinlig. Agneta är fyrtionio år och har bleknat in i tapeten. De utflugna barnen hör bara av sig när de vill att hon ska swisha pengar, och arbetskamraterna har absolut noll intresse för henne. Agnetas man Magnus, fågelskådare och frisksportare, anser att din kropp är ditt tempel och att templet inte ska besudlas med till exempel rödvin eller aprikosmarmelad. Lyckligtvis finns ett utrymme bakom frysen i källaren där Agneta kan ha sin marmelad. Att ligga i sängen, dricka vin i smyg och se på tv-serier där folk renoverar franska gårdar är hennes enda, hemliga njutning. Men när Agneta får syn på en radannons i tidningen vaknar något inom henne. Äldre pojke behöva hjälp. Nu. Laga mat. Städning jättestor hus. Mycket viktig varje fredagar 17.00 sitt på bar. Måste prata svenskan! Pojken bor Saint Carelle, Provence, Frankrike. Svar till bar-fabien@gmail.com Några dagar senare står Agneta till sin egen och alla andras förvåning på ett ödsligt torg i en liten by i Provence. Där ingenting är som i annonsen. Äventyret kan sannerligen börja. Je mappelle Agneta är en roman om att våga kliva ur sig själv, om att inse att livet är kort och att vi borde dansa mer på borden. En roman där Emma Hambergs karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Je m'appelle Agneta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar feelgood
  -, 14 mars 2023

  Att få följa med Agneta på hennes upptäcktsfärd om sig själv. Helt enkelt ljuvligt.

 2. Mysig
  -, 12 februari 2023

  Rolig, sorglig, samt härligt livsbejakande. God mat och härliga vänner är livet.

 3. Magnifik
  -, 29 november 2022

  En av dom bättre!!!

 4. Feel good
  Katarina, 25 oktober 2022

  En bok som passar när man inte orkar med tyngre litteratur. För den som sett Shirley Valentine och Eat,pray, love är det uppenbara avkopieringar och det är bitvis extremt irriterande hur härligt livet är bland dessa bohemer i byn (bara att skriva ut boulangeri skär lite i tänderna) och hur den tråkiga hemmafrun blir lite väl förändrad. Men köper man dessa överdrifter är det en kul bok.

 5. Fantastisk berättarglädje!
  - (Stockholm), 8 mars 2022

  En bok vars berättelse man ryck med i och som har ett framåtdriv som numera är sällsynt i genren. Rekommenderas!

 6. Så rolig!
  -, 17 december 2021

  Så hörlig och varm. Tycker det borde göras en film på den!

 7. Livsglädjen
  -, 6 augusti 2021

  Älskar denna bok

 8. Härliga karaktärsbeskrivningar!
  - (Stockholm), 2 augusti 2021

  Igenkänning i underhållande dråplig och rörande berättelse med härliga karaktärsbeskrivningar! Välskrivet!

 9. Lättläst
  -, 28 juli 2021

  Bra bok att läsa i hängmattan

 10. Fantastisk, inspirerande, berörande!
  Carolina, 7 juli 2021

  Boken fick mig att skita i mitt trams med glutenfritt bröd (har ej celiaki). Rekommenderas varmt till dig som kan tänka utanför boxen.

 11. Betyg: 4 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 mars 2021

  Betyg: 4 av 5 - 📚 - Om jag inte har räknat fel, så är den här boken, Je m'appelle Agneta, den tolfte boken som jag läser av författaren Emma Hamberg. Som jag har skrivit tidigare, så tycker jag mycket om Emmas sätt att skriva. Hennes böcker är lättlästa, charmiga, roliga, naiva (på ett bra sätt!), snabblästa, mysiga, romantiska, och har hög igenkänningsfaktor. Jag läser inte så många i genren feelgoodböcker, men Emmas läser jag alltid. Och den här boken var inget undantag, utan den va... Läs hela recensionen

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Emma Hamberg