Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Trilogin om Monika (del 1)
Utgivningsdatum
2021-04-14
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164243874
Ljudet av fötter : första Monikabok (e-bok)

Ljudet av fötter : första Monikabok E-bok

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-04-14

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jag ser det i min kollegas ansikte innan hon ens rört en muskel. Hennes ögon lenas, hon vispar med fingret över mobilen för att hitta det jag redan vet att jag inte vill se. Ultraljudsbilden, dess svartvita prakt och suddiga löfte om en obeskrivlig framtid. "Livets mirakel", svarar jag, "grattis." Jag tar lätta, korta andetag och fokuserar på mitt leende (bredda munnen). Det viktiga i sådana här sammanhang är att inte andas för djupt och nå känslocentrum. Jag andas så ytligt att mitt blod nätt och jämnt syresätts. Sväljer oljig ultraljudsgrädde och gör munnen bred.

Monika Bengtsson föddes i en familj och växte upp i en annan. Av ren duktighet har hon klarat skolan, undvikit det närmast genetiska alkoholberoendet, doktorerat i mytologi och fått en forskartjänst på Stockholms Universitet. Hon skulle - till skillnad från sin biologiska mor - bli en bra mamma. Om hennes kropp någonsin blev gravid.

I krisen som sammanfaller med hennes sista IVF-försök börjar Monika nysta upp historien om sin biologiska familj. Vem är hon? Och om hon får ett barn, vad kommer det att brås på? En släkthistoria som ingen någonsin berättat för Monika tar henne till platser hon aldrig tänkt sig och tankar hon aldrig haft. Blir till mytologin om henne själv.

Ljudet av fötter, Första Monikabok är del ett i romansviten om Monika.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ljudet av fötter : första Monikabok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Briljant!
  -, 28 juli 2021

  Fantastisk bok - jag älskar språket, humorn och berättelserna som vävs in i varandra! Sara Lövenstam har en otrolig förmåga att skriva om svåra frågor med värme. Längtar efter nästa del!

 2. Ingen övergripande helhet, drar ner betyget
  Malena , 9 maj 2021

  Det som grep tag i mig i den här boken var skildringen av Monikas ofrivilliga barnlöshet, det var starkt och trovärdigt skildrat. Jag uppskattar att det kommer böcker på detta tema! Här läste jag på, språket givetvis klanderfritt, inte fantastiskt som jag dock väntat mig av Lövestam. Men för mig blev tillbakablickarna och släktforskningsdelen inte en del av en helhet. Här tappade boken fart och jag blev uttråkad ärligt sagt. Tråkigt. För mig hade det varit gott nog att låta storyn utspela sig... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 17 april 2021

  Sara Lövestam - Ljudet av fötter, Första Monikabok - Betyg: 5 av 5 - 📚 - Sara Lövestam tillhör verkligen en av mina absoluta favoritförfattare. Jag har läst alla böcker som hon har givit ut. Grammatikböckerna är bra. Ungdomsböckerna är jättebra. Hennes deckarserie på fyra böcker är superbra. Och allra, allra bäst är hennes fristående romaner. Nu har hon kommit ut med boken Ljudet av fötter, Första Monikabok som är den första boken i en romanserie om Monika. Jag hade väldigt höga förvä... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sara Lövestam