Polcirkeln (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Stenträsktrilogin (del 1)
Utgivningsdatum
2021-08-19
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164244079

Polcirkeln E-bok

(50 röster)  |   Läs 4 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-08-19

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Nominerad till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin


Polcirkeln" är första delen i en planerad trilogi, och den inleds andlöst bra. Lotta Olsson, Dagens Nyheter

Texten tar ett stadigt grepp om läsaren från början och Marklunds sätt att bygga historien imponerar. Tummen upp för en driven författare och en bra och välskriven deckare. Helhetsbetyg 5, Karin Flygare, Bibliotekstjänst


Liza Marklunds nya kriminalroman är en spännande och mångfacetterad historia i den genre hon skakade om och förnyade sa° radikalt i slutet av 1990-talet. Nu bryter hon återigen ny mark med en roman som spänner över fyra decennier.

Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980.

Fyrtio år senare hittas hon, mördad. Julen 2020 återförenas de fyra kvinnorna i bokcirkeln, som de kallade för Polcirkeln, för första gången efter kamratens försvinnande. Det står snart klart att något i flickornas relationer utlöste det våldsamma brottet. Frågan är vad, och vad som drev dem då och vilka konsekvenser det fick.

POLCIRKELN är den första delen i en praktfull ny trilogi som utspelar sig i staden Stenträsk i Norrbotten. Med den startar Liza Marklund ett nytt kapitel i sitt författarskap. Liza är född och uppvuxen i Pålmark i Norrbotten, cirka tolv mil söder om polcirkeln, i det fantastiskt vackra landskapet med snö, is, skogar och midnattssol.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Polcirkeln. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trist o rörig¿för mycket hoppamde i tiden¿
  Claes Nordfeldt, 8 juni 2022

  Svårt hänga med bl a rents tidsmässigt. Flyttar runt för mycket¿vilket gör det svårt följa både dåtid och nutid. Dessutom svår geografi.

 2. Tråkig
  AJ, 13 mars 2022

  Den här boken är extremt långsam i handlingen, ointressant upplägg och helt enkelt tråkig. Den som bor där handlingen utspelar sig kan säkert uppskatta igenkänningsfaktorn. That's it.

 3. Rörig och "skitigt" språk
  Mats, 10 januari 2022

  Rörig alltigenom, storyn kunde varit helt ok, men slarvas bort och avsaknad av flyt i berättelsen gör att man bara vill bli färdig med boken.

 4. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 3 september 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Jag har läst dom flesta böcker som Liza Marklund har skrivit, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har hon kommit ut med den första delen i en ny boktrilogi, och den boken heter Polcirkeln. Jag tyckte väldigt mycket om boken, som var välskriven, åttiotalsnostalgisk, och spännande. Bra personporträtt, och fina miljöbeskrivningar var det också. Och den var inte ett dugg förutsägbar. Jag ser verkligen fram emot dom två följande delarna. Och jag kan varmt rekommende... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Liza Marklund