Den som dödade helvetets änglar (e-bok) Den som dödade helvetets änglar
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Firma Hamilton & Ponti (del 1)
Utgivningsdatum
2022-01-19
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164244123
Den som dödade helvetets änglar (e-bok)

Den som dödade helvetets änglar E-bok

(40 röster)  |  Läs 10 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-01-19

Styckköp

79 169 Du sparar 90 kr!

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Aldrig förut har Guillou använt sig av en så intressant berättarteknik. Han låter den fiktiva skrivakten, den eleganta bläckpennans avsiktsbefriade rörelse i skrivblocket, spegla berättelsens form."

Expressen

Jan Guillou Den som dödade helvetets änglar

Det är inte vilka pensionärer som helst som hamnar i kampen mot extrem och ytterst välorganiserad brottslighet. Den ene är journalistveteranen Erik Ponti, den andre hans gamle vän från förr, den forne underrättelseofficeren Carl Hamilton.

Till synes ett mycket omaka par, som det dock vore oklokt att underskatta. De hamnar snart i ett mycket händelserikt äventyr där inte bara livet står på spel.

Jan Guillou inleder en ny serie men med två välbekanta romanpersoner i huvudrollerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Den som dödade helvetets änglar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Undvik
  Marcus, 28 april 2023

  Jag har läst alla av Jan Guillous böcker och älskar dom. Ondskan är den boken som för många år sedan fick mig att förstå att man kan läsa böcker för nöjes skull. Men den här boken är bara svammel. Ett desperat försök att tjäna mer pengar på historier han redan skrivit.

 2. Gammalt skräp!
  Olle, 8 mars 2023

  2 tredjedelar av boken är en återberättelse av hans gamla böcker om Hamilton, Ponti, Mouna och Pierre.
  För de som läst hans tidigare böcker är det lite för lite nytt.

 3. Endast för Guillou fans
  eriro, 11 maj 2022

  Ser att åsikterna går tvärt isär med denna bok. Man måste allt gilla Guillous sätt att skriva rent allmänt och med denna bok även ha tolerans för en del udda grepp, dessutom vara förtrogen med hela klanen Lauritzen ända från början. För här blandas "fact & fiction" + memoarinslag lite hej vilt, men jag gillar ändå detta grepp. Hans berättarstil är som alltid underhållande och hans åsikter är åtminstone för mig helt OK. Men jag skulle inte våga rekommendera den till vem som helst.

 4. Nej, inget för mej
  -, 10 mars 2022

  Jag blev bara uttråkad. Har lyssnat/läst böcker av författare tidigare och tyckt om flera av hans böcker. Denna tilltalade mej inte.

 5. En annorlunda berättelse
  - (Skellefteå), 25 februari 2022

  Många åsikter om verkliga personer får plats i denna bok. Ett annorlunda sätt att utrycka sina åsikter genom Pontis tankar.

 6. Stort ego
  -Hans E W, 24 februari 2022

  En krönika om en självupptagen författare som i egna ögon står över alla andra. Boken hyllar författarens höga intellektuella förmåga och passar på att såga och håna de som enligt honom har fel i stort och smått. Besviken både på författaren och och personen Guillou.

 7. Egotripp
  Sven Söderberg, 13 februari 2022

  Jag saknar fullständigt intresse av att studera Jan Guillous nuvarande själsliv. Sammaledes mördaren Hamiltons dito, även om jag har gillat de tidigare alstren om samma mördare.

 8. Väldigt mycket JG:s syn på livet just nu
  Lars Gardan, 4 februari 2022

  I och för sig interessanta tankar från Jan Guillou aka Eric Ponti - men väldigt lite krim.

 9. Välskriven med ett trist innehåll..
  Hakper (Hanaskog), 3 februari 2022

  Jan Guillou skriver som vanligt bra och texten flyter fram. Dt är i mitt tycke ett ganska tråkigt innehåll som mest handlar om vardagen med en väldigt massa utvecklingar.
  Ingen bok som jag kan rekomendera.

 10. Jan Guilliou har tappar greppet
  En f d Jan fans, 3 februari 2022

  Tyvärr. Efter att ha varit en oerhört trogen läsare av alla FANTASTISKA böcker Jan skrivit (som jag dessutom läst om och om igen de senaste 30 åren) är det nu bara inse att den epoken är SLUT.
  Detta var det mest eländiga skräp och största besvikelse jag läst. Ett omfattande dravvel och babbel. En förvirrad f d författare som drar om alla gamla böcker i resume' format och styltar varför han skriven med penna (suck).
  Men värst av allt - den egentliga intrigen blir knappt förklarad och ... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Jan Guillou