IB - som i inhämtning Birger (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-09-21
Förlag
Piratförlaget
ISBN
9789164244345

IB - som i inhämtning Birger E-bok

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-09-21

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det var tidigt sjuttiotal. En politisk tid. Unga entusiastiska journalister ägnade sig åt att gräva i statens hemligheter och avslöjade en spionorganisation som inte ens riksdagen kände till. Det ledde till en våldsam konfrontation. Staten slog tillbaka med polisrazzior och fängelsestraff.

Många minns skriverierna runt IB-affären. Men vad var det egentligen som hände? Hade maktens män skäl att slå till så oerhört hårt? Var rikets säkerhet verkligen i fara? Eller handlade det om rent förtryck av det fria ordet?

Som så ofta är fallet överträffar sanningen dikten. IB-affären slutade så illa därför att maktfullkomliga män på högsta politiska nivå i Sverige till varje pris ville skydda sig själva. De hade sysslat med topphemlig olaglig åsiktsregistrering av oskyldiga medborgare i decennier. De hade i största hemlighet skickat information om svenska medborgares politiska engagemang vidare till Israels ökända underrättelsetjänst. Och för att dölja vad de hade gjort offrade de utan att tveka både visselblåsare och journalister.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av IB - som i inhämtning Birger. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Når nästa hela vägen...
    Jan, 19 februari 2023

    Mycket intressant läsning med gediget efterforskande, även om man har insikt i ämnet känns den aktuell. Den ställer den givna landsfadern Palme, och även Socialdemokratin, i ett mindre smickrande ljus. En viktig del av Svensk historia som alla borde läsa. Tyvärr tycker jag inte att romanformen är tillräckligt tydlig, det känns mer som en faktabok där berättaren har en personlig och ledig ton. Jag hade kanske önskat att den haft några huvudpersoners berättande av historien, som sedan vävts samman till helheten.

  2. Såå bra!
    Yourgene. (Virsbo), 18 oktober 2022

    Kan bara ge denna bok full pott, vet inte vem som håller i "pennan" men den lediga tonen tillsammans med den grundliga research som jag uppfattar paret har gjort blir en alldeles utmärkt skildring av ett av "Sossarnas" stoltaste ögonblick.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ebervall & Samuelson