Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Stockholm noir (del 2)
Antal sidor
512
Utgivningsdatum
2009-03-20
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 32 mm
Vikt
280 g
SAB
Hc
ISBN
9789170016837

Aldrig fucka upp

(46 röster)  |   Läs 8 recensioner
Pocket,  Svenska, 2009-03-20
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Thomas är snuten som tvingas gå till motattack mot hela systemet - Mahmud är blatten som vill diktera villkoren för sitt eget liv - Niklas är legosoldaten som startar sitt eget personliga krig mot samhället. Alla tre blir indragna i juggebossen Radovans gravitationsfält, den mörka delen av staden: Stockholm Noir. Här är inget omöjligt, här är allt till salu - men priset kan bli högt, jävligt högt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Aldrig fucka upp
 2. +
 3. Snabba cash

De som köpt den här boken har ofta också köpt Snabba cash av Jens Lapidus (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Aldrig fucka upp. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ostukturerad och rörig
  Bokmal, 19 augusti 2018

  Blev väldigt besviken över uppföljaren då första boken höll väldigt hög klass.
  Början verkar lovande i bästa Lapidusanda men det dröjer inte många kapitel innan framförallt handlingen om polisen Tomas blir väldigt segdragen och rörig. Vad man brukar säga "tråkigt detaljrik om polisens arbete".
  Att skumma eller helt hoppa över flera sidor blev oundvikligt av ren tristess (ska det aldrig hända något?).
  I sista delen av boken, då parallellhandlingarna knyts ihop, tycks Lapidus mer fo... Läs hela recensionen

 2. Huvudstadsmörker
  mats olofsson, 9 augusti 2016

  Lapidus språk är mycket bra i denna uppföljare till "Snabba Cash". Härliga uttryck som reflekterar resp persons bakgrund och uppväxt. Inte lika intensiv som SC, men betydligt bättre än de flesta andra samtida thrillers.

 3. Inte ens värd att köpa som dasspapper
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  En tråkig bok som bygger på en samiling klicheer. Illa skriven och med trista karaktärer.
  En typiskt "bli rik" manual för lättpåverkade idiodter som lära sig att brott lönar sig och att arbata sig till någon form av perngar och respekt är för veklingar.

  Denna sk*t bok har lånat ut på vårt skolbibliotek utav alla små ligister som man kan tänka sig, de som säljer knark i skolan och snor mobiler på helgerna. Det är målgruppsrelatering.
  Denna bok är inte värd träden som huggits ned för den.

 4. Svag, men godkänd, uppföljare
  Morpheus, 29 november 2012

  Jag älskade Snabba Cash! Äntligen en bra svensk kriminalroman utan en medelålders polis i huvudrollen och där vi fick se en ny sida av kriminaliteten.

  Uppföljaren, Aldrig Fucka Upp, fortsätter i samma stil men är tyvärr inte lika bra. Både SC och AFU följer tre huvudpersoner vars öden sammanflätas men AFUs karaktärer är mindre intressanta än de i SC. Den enda som sticker ut är Niklas, en f.d. legosoldat med ett brinnande hat mot kvinnomisshandlare. De andra två lyckades aldrig fånga... Läs hela recensionen

 5. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 19 oktober 2011

  Lika bra som den första om inte bättre, nu hade jag full koll på alla hans huvudkaraktärer så det var inget problem när några till kom in.

  Den är gripande som den första och håller verkligen måttet.

  Är du intresser av den här sortens böcker och är ute efter en serie är den här perfekt.

 6. För långdragen, men ändå rätt så okej.
  Britt-Marie Kullin, 17 februari 2010

  Läste boken "Snabba Cash" för lite drygt två och ett halvt år sen, och tyckte väl att den var sådär... (3 av 5).

  (Såg filmen "Snabba Cash" nyligen, och tyckte att den var jättebra! 4,5 av 5.)

  Nu har jag läst Jens Lapidus andra bok, "Aldrig fucka upp", och tyckte väl att den var sådär... (3 av 5).

  "Aldrig fucka upp" började väldigt bra. Jag tycker mycket om språket i boken, och sättet den är skriven på. Och jag tycker också mycket om karaktärerna.

  Men boken ... Läs hela recensionen

 7. Bra bok
  sforzato, 2 juli 2009

  Denna bok är en riktig bladvändare. Jens Lapidus tycks ha stora kunskaper om den kriminella världen, om invandrarna, och om polisarbetet i Stockholm. Allt känns genuint. Språket påminner om det i "Ett öga rött" av Jonas Hassen Khemiri, med invandrarslang som "shunne" (snubbe) osv. Mycket läsvärd. Rekommenderas.

 8. Tankeväckande nutid
  Mallan, 6 maj 2009

  Blir positivt överraskad av språket som inte liknar något annat i samma genre, Pratar nästan med "ish"-ord med familjen efter att ha läst boken. En mkt bra och skrämmande nutidskildring för mig, en människa i den trygga medelklassen med barn i tonåren. Läs och rycks med i den verklighet som finns där ute... Det märks att författaren har kunskap om kulturen. Jag vill läsa mer. Det som drar ner betyget en stjärna är för många personer i handling. Läs Snabba cash först!

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av Jens Lapidus

Övrig information

Jens Lapidus debutroman Snabba cash är en av 2000-talets mest omtalade och sålda böcker. Nu kommer uppföljaren.

Det är nya karaktärer, helt nya huvudpersoner. Men det är samma Stockholm, samma undre värld, samma bossar i toppen. Juggebossen Radovan härskar fortfarande. Och nu, i Aldrig fucka upp är det även snutarnas stad, de verkliga snutarnas verkliga stad.
Det är initierat, detaljerat och skrämmande.Grymt trovärdigt. Med skoningslöst driv skildrar Jens Lapidus de kriminellas egen logik som ingen annan tidigare gjort. Vi vill ju helst att det ska vara svartvitt, de onda mot de goda, i Aldrig fucka upp är det inte så enkelt.
Inspirerad av James Ellroy skapar Jens Lapidus en egen genre, Stockholm Noir. Det Ellroy gjorde med femtiotalets Los Angeles i böcker som Los Angeles konfidentiellt och Den stora tomheten, gör Lapidus med Stockholm idag. Och perspektivet är the bad guys. Totalt.