Tusen gånger starkare (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2010-09-13
Förlag
Månpocket
Dimensioner
170 x 110 x 10 mm
Vikt
130 g
SAB
uHc
ISBN
9789170018442

Tusen gånger starkare

(24 röster)  |   Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-09-13
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
När Signe var mindre kände hon sig fri och glad. Hon vågade ta för sig. Klassen hon gick i var levande och sprallig. Men när hon började i sexan förändrades allt. Tjejernas syn på sig själva och varandra. Det var som om världen krympte.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tusen gånger starkare
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Tusen gånger starkare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken jag önskar hade funnits när jag var tonåring
  Pija, 18 januari 2020

  Det här är en bok som alla kan och borde läsa för att förstå hur könsroller skapas, och hur uppväxtvillkoren skiljer sig för pojkar respektive flickor. Spännande när det kommer in en ny person i klassen som inte följer normerna utan bryter mot dem och gör tvärtom.

 2. Denhär borde alla läsa
  Hedda Andersson, 7 december 2016

  Har läst denhär boken två gånger, både i skolan och hemma. Den behandlar intressanta teman samtidigt som den är lättläst och spännande. Karaktärerna känns verkliga och beskrivningarna är fina. Bra bok som alla borde läsa!

 3. situstionen år sedan
  juliane quark, 2 juli 2015

  boken handlar inte av skolan idag. vuxna kvinnor som var kanske i en skolan som den i boken älskar den där boken men det är inte längre realitet men boken tala som om dem är verkligheten. man ska vara mycket kritisk när man läser det.

 4. En jättebra ungdomsbok som borde ingå i svensk...
  bonadea, 13 november 2013

  En jättebra ungdomsbok som borde ingå i svensk undervisning. Boken språk och stil är mycket lättläst medan ämnet är allvarligt och mycket aktuellt. Starkt rekommenderar för alla som jobbar med ungdomar och barn.

 5. Den här boken är en viktig bok som är lätt att förstå...
  Annica Hydén, 10 oktober 2013

  Den här boken är en viktig bok som är lätt att förstå och garanterat ger tankar och funderingar på viktiga frågor.

 6. Upprörande och starkt
  Anna, 4 juni 2012

  Jag känner igen mig oerhört mycket i den här boken, till och med så att den gamla vreden jag kände då flammar upp. Det var 10 år sedan jag gick i nian, men jag har väldigt bra minne.
  Jag tycker att alla lärare borde ha den här boken som kurslitteratur på sina utbildningar så detta inte händer att vissa ska foga sig och andra kan göra vad dom vill i skolan.

 7. 1000 möjligheter istället för 2

  Jag gick ut 9:an för 25 år sedan och följt en bunt som gått ut nian varje decennium efter det. Detta är en LYSANDE bok. Det är fiktion ja - för det behövs fiktion för att belysa verkligheten. Det som är mest fiktion är att det kommer en så pass stark och egensinning person till en klass. Däremot är situationerna i klassrummet och skolgården ur elevernas perspektiv tyvärr lika sann idag som för flera decennier sedan när det gäller reglerna och rollerna. Det är även fiktion att spetsa till det ... Läs hela recensionen

 8. Tusen gånger starkare
  två generationer, 31 januari 2011

  Tycker att boken är jättebra. Min dotter som går i 7:an läste den och sa: -den här boken borde alla lärare läsa så att de förstår hur det är i skolan. Även hon tyckte att den var jättebra.

 9. Var kritisk!
  Linn, 26 december 2010

  Det här är ett superbra exempel på hur vuxenvärlden TROR det är att gå i nian. Den fick superrecentioner när den kom av alla vuxna kritiker som sa att det beskriver svenska skolan bättre än nån annan bok.

  Jag hade själv slutat nian för inte så länge sedan när jag läste boken och hade fräscht i minnet hur det var. Dvs INGENTING som den här boken. Visst så kanske tjejerna inte får något som helst utrymme i vissa klasser. Visst, ibland kanske en stark tjej kan röra om i en redan etabler... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Christina Herrström

Bokvideo