Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2011-03-11
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Hansson, Rickard (form)
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc
ISBN
9789170018558
Vanliga sökord
teorin rörgast
Blodläge (pocket)

Blodläge

(66 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2011-03-11
59
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Blodigt Alvar! Tredje kriminalromanen i Johan Theorins succéserie från Öland

Genom kalkstenen vid den öländska kusten löper blodläget, ett mörkrött stråk som förr sades vara förstenat blod från en strid mellan trollen inne i berget och älvorna på alvaret.

Ovanför klippkanten vid det övergivna stenbrottet i byn Stenvik står nybyggda lyxvillor sida vid sida med stenhuggarnas små baracker.

Vid påsk, när snön smält, får flera av husen nya invånare som flyttar in och måste lära sig att komma överens. Men grannsämjan fungerar inte alltid som det är tänkt och svartsjuka och misstänksamhet börjar gro bakom husväggarna. Den här våren kommer flera personers liv att förändras för alltid.

Blodläge är den tredje fristående spänningsromanen av Johan Theorin. Liksom föregångarna Skumtimmen och Nattfåk är det en berättelse om konflikter mellan gammalt och nytt, mellan öbor och fastlänningar, mellan traditioner och turism, och om hur nästan bortglömd folktro bryter in i det moderna samhället.

Johan Theorin är född 1963 och bosatt i Göteborg. Hans debutroman Skumtimmen blev en omedelbar kritiker- och läsarframgång och utnämndes 2007 till Årets bästa kriminalromandebut. Uppföljaren Nattfåk blev 2008 års bästa Nordiska deckare. Blodläge är den tredje boken i Johan Theorins planerade kvartett med Öland som spelplats.

Nästa bok i serien har ännu inte getts ut men ryktet säger att den kommer att heta "Rörgast".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blodläge
 2. +
 3. Rörgast

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rörgast av Johan Theorin (storpocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Blodläge. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  Mikaela Strid, 7 augusti 2014

  Den sista boken av Johan Teorin är inte lika bra som de två tidigare, men absolut så är den läsvärd.

 2. Bra bok av en av mina favoriter bland våra svenska...
  G Axenstig, 9 december 2013

  Bra bok av en av mina favoriter bland våra svenska författare. Johan Theorin levererar i bok efter bok. Rekommenderas av mig.

 3. Sämre än förra boken
  Mia, 11 november 2011

  Läste Nattfåk av samma författare, en bok som jag tyckte väldigt mycket om, och såg fram emot denna. Blev dock lite besviken, för den här håller inte alls samma klass. Det är först i slutet, i själva upplösningen, som den blir spännande, fram till dess är den ganska tråkig, tyvärr.

 4. Blodläge
  Bokälskaren, 8 november 2011

  Blodläget är det lager av röd sten som man ibland kan se i gamla stenbrott, mellan de andra stenlagren. Det finns många gamla myter och sägner om blodläget, bland annat att det bildades när älvor och troll gjorde upp, i en blodig kamp...

  Per är ensamstående varannan veckasförälder till tvillingarna Jesper och Pernilla. Han har nyligen ärvt den lilla stuga på Öland, där han tillbringade sin barndoms somrar, och funderar på att bosätta sig permanent där. Han har mycket sporadisk kontak... Läs hela recensionen

 5. Avslutning
  HannaFornhem, 4 oktober 2011

  Efter Nattfåk funderade jag på om jag skulle hoppa över den sista av de tre böckerna. Men jag gav den en chans. Den var bättre än Nattfåk. Lite seg dock, men ganska realistisk. Tack och lov mindre övernaturligt i handlingen är i Nattfåk.

 6. Bottennapp?
  LarSv, 19 maj 2011

  Synd Johan, mycket bättre kan du. Kurvan pekar neråt jämfört med den första du skrev, Skumtimmen, vilken var en höjdare. Nattfåk var en trea och nu blir det bara 2 stjärnor. Tråkigt men sant, jag hade stora förhoppningar på Blodläge.

 7. Hm. Nja.
  Anne, 11 april 2011

  Jag har läst Johan Theorins föregångare i Ölandstrilogin och var speciellt imponerad över den första delen, Skumtimmen. Även den andra, Nattfåk, hade sina kvalitéer, och var ett intressant försök att mixa genrer. Så kommer då Blodläge och jag har sett fram mot den med förväntan (men inte förväntan nog att köpa den inbunden, vilket också säger något).

  Men något har hänt. Det är som att svagheterna i de tidigare delarna plötsligt tagit överhanden. Tempot är långsamt, intrigen tveksam.... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Johan Theorin