Mamma sa att jag var sjuk (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Margareta Eklöf
Originalspråk
Engelska
Originaltitel
Sickened
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
160 g
SAB
Lz Gregory, Julie,Vnama
ISBN
9789170023613

Mamma sa att jag var sjuk

(20 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-06-01
43
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Julie Gregory överlevde Münchhausen by proxy, förmodligen den mest komplicerade och dödsbringande formen av barnmisshandel som är känd idag. Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är världens hemligaste och farligaste form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet.

Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon undkom sin mors dödsbringande galenskap och byggde upp en ny identitet som en levande, frisk ung kvinna.

Mamma sa att jag var sjuk är en originell, skrämmande, vacker och humoristisk berättelse om en familj som lever isolerad i en jättehusvagn, om deras vilda shoppingseanser, om vapenexercis i rädsla för omvärlden och om godtrogenhet hos medicinska och sociala befattningshavare. Den visar också de band av kärlek och terror som håller Julies familj samman, och även den kärlek som gör ett barn villigt att offra sig själv för sin mammas lycka.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mamma sa att jag var sjuk
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 122 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mamma sa att jag var sjuk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok om en okänd sjukdom
  Christel Larsson, 7 mars 2018

  Münchhausen by proxy är en för många okänd sjukdom som egentligen inte drabbar den som har sjukdomen utan den som utsätts för den. Det är ett syndrom där en person, ofta en mamma, framkallar ett sjukdomstillstånd, fysiskt eller psykiskt, hos en närstående, ofta ett eget barn. Personen som lider av syndromet framkallar sjukdom hos sitt barn för att få uppmärksamhet från medicinsk personal. Eftersom det är en sådan ovanlig psykoneurotisk sjukdom, känner vårdpersonal ofta inte till den eller är ... Läs hela recensionen

 2. Det är bra att en sådan här boks skrivs. MBP är...
  Kakan, 12 september 2013

  Det är bra att en sådan här boks skrivs. MBP är alltför okänt och det är ett enormt stort mörkertal på denna misshandelsform.
  Vi, allmänheten, måste öppna ögonen för detta.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Julie Gregory

Övrig information

Från sin tidiga barndom blev Julie Gregory regelbundet röntgad, opererad och medicinerad i en fåfäng kamp mot sjukdomar som skapades i hennes mors fantasi. Münchhausen by proxy (MBP) är en farlig form av barnmisshandel där vårdnadshavaren, oftast modern, uppfinner symtomen hos sitt barn därför att hon eftersträvar läkarnas uppmärksamhet. Många MBP-barn dör men Julie inte bara överlevde, hon byggde upp en ny identitet som en frisk ung kvinna.