De oskuldsfulla : tre systrars berättelse om sin uppväxt i den religiösa se (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2008-09-09
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Originaltitel
Not Without My Sister
Dimensioner
178 x 110 x 26 mm
Vikt
223 g
SAB
Lz
ISBN
9789170026560

De oskuldsfulla : tre systrars berättelse om sin uppväxt i den religiösa se

(23 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2008-09-09
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
DE OSKULDSFULLA är en otrolig historia om tre systrar som växer upp i en religiös sekt, och om deras respektive flykt ifrån detta liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De oskuldsfulla : tre systrars berättelse om sin uppväxt i den religiösa se
 2. +
 3. Mamma sa att jag var sjuk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mamma sa att jag var sjuk av Julie Gregory (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av De oskuldsfulla : tre systrars berättelse om sin uppväxt i den religiösa se. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kass översättning
  Rebecca, 1 oktober 2019

  Tål tyvärr inte att läsa mer av denna säkerligen gripande bok. Översättningen från engelska är i bästa fall i nivå med Google translate. Jag har aldrig hört "birth control" översättas till "födslokontroll" förut, inte heller att det i Bibelns Johannes uppenbarelse går att läsa om "världens ände" (end of the world).

 2. bra
  bonadea, 11 februari 2014

  De oskuldsfulla är skriven av tre systrar som har växt upp i sekten Guds barn.
  Sekten grundades i USA i slutet av 60 talet och är nu känd under namnet Familjen. Eftersom systrarna har föds i sekten , är så kallade andra generationens medlemmar får vi följa deras liv ända från början. Det är fruktansvärda historier om sex mellan barn och vuxna, misshandel, en godkänd prostitution kallad flört fiske, maktmissbruk och hjärntvätteri av människor.
  Det enda som stör mig är att systrarna är ... Läs hela recensionen

 3. En skakande berättelse
  Linda, 30 juni 2011

  En gripande bok som man blir berörd av. Tyvärr blir den lite tjatig eftersom det i princip är samma berättelse som berättas av tre olika personer.

 4. segstartande men sjukt gripande
  Anna, 12 oktober 2010

  Att folk kan växa upp under inom dessa murar och vara nyfikna barn är för mig helt ofattbart att de inte ifrågasatte mer! man vet ju själv av erfarenhet att små barn frågar om allt, men de gör tydligen inte dessa barn! efter att ha läst denna bok inser man hur bra man egentligen har det.. välbehövligt!!

 5. Fantastisk
  Maria, 20 oktober 2009

  3 systrars liv som fullständigt grep tag i mig. Efter att ha läst boken var jag tvungen att googla runt för att läsa mer. Ville inte att den skulle ta slut. En bok som får en att uppskatta ens egna liv. Läs den!!

 6. Ett gripande historia..
  Lottan, 10 november 2008

  ..om tre starka individer som växer upp i en för mig ofattbar tillvaro. Men den väcker hopp om livet, att det finns sol bakom de svartaste moln.. Rekommenderas!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

DE OSKULDSFULLA är en otrolig historia om tre systrar som växer upp i en religiös sekt, och om deras respektive flykt ifrån detta liv.

Juliette, Kristina och Celeste föds in i och växer upp i sekten Guds barn. Sekten grundades i Amerika under sent sextiotal och är nu känd under namnet Family International. En av de mest upprörande aspekterna av sektens religiösa utövande är användandet av sex för att åskådliggöra Guds kärlek, något som i grund och botten betydde sex mellan sektens medlemmar, oavsett deras respektive ålder.

Systrarna formades från födseln till att bli Guds soldater. I tidig ålder skilde man dem åt och de växte upp med helt skilda erfarenheter från sin tid i sekten. Celeste var involverad i de högre skikten av armén, Kristina var fotsoldat och Julianna var rebellen som testade den strikta regimens gränser så fort hon fick tillfälle. Gemensamt har de ändå känslan av att det är något som är i grunden fel med den värld de lever i, trots att de inte känner till något annat liv.

Vi får följa med på deras livsresa i sekten tragedin, absurditeterna och det slutgiltiga hoppet och deras liv efteråt. De har också tre yngre systrar i Uganda, och de fokuserar nu på att förhindra att deras egna erfarenheter upprepas.