Trasig (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En sann historia
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2010-04-13
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Helena Prytz
Originaltitel
Broken
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
SAB
Lz Keenan, Shy
ISBN
9789170028410

Trasig

(24 röster)  |   Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-04-13
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad, skuldbelagd, sviken och förbigången. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Fenixeld. Jag är inget offer - det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse."

Orden kommer från Shy Keenan. Under hela sin barndom blev hon systematiskt våldtagen av sin styvfar. Och hen nes mor misshandlade henne så svårt att hon hade både nedsatt hörsel och syn den dag hon började skolan. Vid 10 års ålder var hon nära att dödas av en grupp pedofiler som hon blivit såld till.

I vuxen ålder beslutade sig Shy för att berätta sanningen och få de skyldiga ställda inför rätta. Efter en utdragen process dömdes både styvfadern och några av hans medhjälpare till långa fängelsestraff inte bara för vad de gjort mot Shy utan för flera fruktansvärda brott även mot andra barn.

Trasig är en av de mest skakande och ärliga skildringar av barns utsatthet som någonsin skrivits. På ett rakt och självutlämnande sätt berättar Shy Keenan om sina fruktansvärda upplevelser. Men hon uppvisar även en inneboende styrka och förmåga att trots allt överleva och vända smärtan till något positivt som kan hjälpa andra i liknande situation.

Pressröster om Trasig:

"Jag rekommenderar alla att läsa Trasig, om inte annat för att förstå hur sjuk en del av mänskligheten faktiskt är."
- Kick Off

"Hur kan någon göra så här mot ett 4-årigt barn. Polisen och de sociala myndigheterna måste ha varit blinda!!! Alla som utnyttjade Shy borde få livstids fängelse. De stal ju hennes liv ..."
- amazon.co.uk
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trasig
 2. +
 3. Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina av Jon Forsling (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Trasig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Usch
  annika kroona, 27 maj 2016

  Fruktansvärd läsning som gör ont i hjärtat. Inte lämplig som natt lektyr om man vill få en fridfull sömn. Man vill göra nåt för alla barn i liknande situation!

 2. Viktig!
  Annika Höglund, 13 augusti 2014

  Fantastiskt välskriven och gripande bok. Ett rakt och ärligt språk. Hanterar ett tungt ämne utan att frossa i det. Hoppet lurar hela tiden runt hörnet.

 3. Jag mådde illa från nästan första stund. Det gjorde så...
  Kakan, 12 september 2013

  Jag mådde illa från nästan första stund. Det gjorde så ont i mig men jag kunde inte sluta läsa.
  En kvinnas fantastiska kamp, mycket läsvärd. Om man pallar.
  Jag skulle inte klara av att läsa den igen- det är den för tung för.

 4. När jag började läsa boken trodde jag att det handlade...
  Liisa Östberg, 29 augusti 2013

  När jag började läsa boken trodde jag att det handlade om 1700-1800 talet med tanke på vilka grymheter som pågick hela tiden. Men det handlar om 60-talets England. Man undrar varför reagerade inte läkarna på sjukhuset, varför trodde ingen på flickan, hur kan en mor uppföra sig på detta sätt trots att hon kom från ordnade förhållanden. Det måste finnas en hel folk i England som har dåligt samvete och som förhoppningsvis aldrig mera gör samma misstag. Skrivandet av boken måste har varit heland... Läs hela recensionen

 5. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 19 oktober 2011

  Flickan skriker efter hjälp, en vuxen kvinna skriker sedan, men ingen som egentligen lyssnar, tror på henne eller gör något.

  Shy som hon kallas, är rak på sak i allt när det gäller den här boken, man får verkligen känslan av att hon inte håller ute med något.

  Hon vill dela med sig, och hon vill ändra världen med sin historia
  Och på många sätt gör hon just det. Men tyvärr är det hemskt hur lång tid det tar.

 6. Trasig
  Franziska, 28 september 2011

  Bästa biografin jag har läst hitills. Men så otroligt hemskt! Jag kan inte fatta att det här är sant. Starkas lilla flickan. Önskade att jag kunde hjälpa henne. Den här måste man läsa! Och sedan ska alla sluta klaga på hur dåligt dom har det. Starkas lilla flickan var så stark!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Shy Keenan