Ny noir : 13 hårdkokta deckarförfattare (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2009-12-10
Förlag
BTJ Förlag
Dimensioner
200 x 130 x 15 mm
Vikt
290 g
SAB
Geq.0977
ISBN
9789170186721

Ny noir : 13 hårdkokta deckarförfattare

Häftad,  Svenska, 2009-12-10
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Noirgenren skildrar en mörk, hård värld där ingenting är svart eller vitt. Miljön är storstadens gator och gränder där bokens (huvud)personer seriemördare, utpressare, kidnappare, desillusionerade poliser eller privatdetektiver, de senare inte alltid på rätt sida om lagen rör sig och där våldet är ständigt närvarande. Genren har en egen ton, dialogen är hårdkokt, personskildringen psykologiskt trovärdig, och här finns en svart humor och samhällskritisk udd som gör den till fascinerande läsning.

I boken presenteras tretton av de absolut främsta representanterna för den moderna noir-genren: Megan Abbott, Mark Billingham, James Lee Burke, James Crumley, James Ellroy, Vicki Hendricks, Simon Kernick, Dennis Lehane, Kristian Lundberg, Carol O'Connell, Sara Paretsky, George Pelecanos, Daniel Woodrell.

De tretton porträttörerna har olika bakgrund och olika infallsvinklar men de har samtliga stor kunskap om och kärlek till deckargenren, vilket präglar deras essäer och gör dem mycket läsvärda Alla med intresse för deckare får i Ny noir en fängslande introduktion till den moderna kriminallitteraturen och inspiration till vidare läsning!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ny noir : 13 hårdkokta deckarförfattare
  2. +
  3. Tiden dikterar, jag noterar. Diktdagbok i corontän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tiden dikterar, jag noterar. Diktdagbok i corontän av Bengt Eriksson (häftad).

Köp båda 2 för 332 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Eriksson