Spionen (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2017-05-24
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Ulla Meyer Gabrielsson
Originaltitel
A Espia
Dimensioner
178 x 110 x 13 mm
Vikt
124 g
SAB
Hce
ISBN
9789170284960

Spionen

(17 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-05-24
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
När Mata Hari anlände till Paris hade hon inga pengar. Snart hyllades hon som stadens mest eleganta kvinna. En dansös som chockade och underhöll publikskaror; en kurtisan som trollband den tidens rikaste och mäktigaste män, och anförtroddes deras hemligheter.

Men när paranoian eskalerade i det krigförande Frankrike började Mata Haris livsstil dra till sig misstankar. 1917 greps hon i sitt hotellrum på Champs-Élysées och anklagades för spionage.

Genom Mata Haris sista brev, skrivna inifrån fängelset, återger Spionen den oförglömliga berättelsen om en kvinna som vågade bryta mot sin tids konventioner, och fick betala ett högt pris.

"Jag vet inte om någon kommer att minnas mig i framtiden. Om det blir så, vill jag inte betraktas som ett offer, utan som en kvinna som vågade bryta ny mark och betalade priset hon måste betala utan rädsla."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spionen
 2. +
 3. Alef

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alef av Paulo Coelho (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spionen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lägger en grund
  Bokdjungeln , 28 juni 2020

  Denna bok var bra, men inte på långa vägar lika bra som Alkemisten. Jag tycker att Spionen var intressant och skriven på ett lätt sätt. Men det händer dessvärre inte så mycket, eller i alla fall inte så mycket relaterat till bokens titel: spion. Det känns som att den delen rusades igenom medan de andra delarna om hennes liv fick ta större plats. Vet man inget om Mata Hari kan denna bok vara värd att läsa för den lägger en grund kring vem hon var och varför hon blev känd.

 2. En kvinnas öde, av mod och lättja

  En snabb inblick i Matta Haris liv. Tycker att det inte Paulo Coelhos bästa bok, då han annars skriver mer välskrivet och mer berikande. Ändå spännande att få se hans skildring av hennes liv, och man får som sagt en snabb överblick av hennes liv och öde.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Paulo Coelho