Mot den glittrande snön vid världens ände (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
446
Utgivningsdatum
2018-11-23
Upplaga
1
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Johanna Svartström
Originaltitel
To The Bright Edge Of The World
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 35 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285196

Mot den glittrande snön vid världens ände

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-11-23
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En lysande berättelse om äventyr, kärlek och överlevnad från författaren till Snöbarnet, som nominerades till Pulitzerpriset.

Vintern 1885 leder krigshjälten överste Allen Forrester en liten grupp män på ett omöjligt uppdrag: att resa uppför Wolverinefloden och kartlägga dess vidsträckta och vilda Alaskamiljö. Bakom sig lämnar han sin nyblivna fru Sophie, gravid med deras första barn, och Forrester skriver ner sina extraordinära äventyr med hoppet att hans dagbok når henne om han inte återvänder - för vem vet vad som finns bakom flodens krök dit ingen tidigare nått.

Omgivningarna kring Wolverinefloden är häpnadsväckande vackra och svårtillgängliga. Medan de kartlägger trakterna och samlar information om indianfolken, vars kunskap om naturen är olik allt de tidigare lärt sig, upptäcker Forrester och hans män den tunna gränsen mellan människa och vilt djur, levande och döda. Männen vet att de kommer att stå inför prövningar som hunger och livsfara, men kan inte komma ifrån känslan att något större, någon mystisk kraft, hotar deras liv.

Samtidigt, i Vancouver, drömmer Sophie om att få resa vid sin mans sida. Hon vet inte att vintern kommer att kräva lika mycket av henne som av hennes man, och att både hennes hopp och mod kommer att bli testade till bristningsgränsen. Hon upptäcker en ny teknik, fotograferingen. Kan den hjälpa henne genom de långa månaderna?

Sanningarna Allen och Sophie upptäcker under loppet av detta deras ödesmättade år kommer att förändra deras, och alla deras efterlevandes, liv för alltid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mot den glittrande snön vid världens ände
 2. +
 3. Hela världens tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hela världens tårar av Jan-Philipp Sendker (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mot den glittrande snön vid världens ände. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väl researchad, utmärkt översatt!
  Gunnel Wounsch, 3 mars 2021

  Innehållet, en berättelse i fyra plan, är spännande och känns autentiskt, vilket förmodligen beror på ett visst faktaunderlag och noggrann research av författaren. Översättningen har gjorts av Johanna Svartström på ett sätt som gör att det känns som om boken var skriven på svenska från början.

 2. Välskriven och medryckande
  Maria Bergström, 1 september 2019

  Otroligt bra skrivet om hur Alaskas vildmarker befolkades med stora umbäranden för ursprungsfolket och nybyggarna. Vackra naturskildringar, och levande och vältecknade karaktärer. En bok som lever kvar även när den är färdigläst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Eowyn Ivey