Skuggsystern : Stars berättelse (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
De sju systrarna (del 3)
Antal sidor
577
Utgivningsdatum
2019-04-17
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Gabriella Andersson
Originaltitel
The Shadow Sister
Dimensioner
180 x 110 x 40 mm
Vikt
320 g
SAB
Hce
ISBN
9789170285271
Skuggsystern : Stars berättelse (pocket)

Skuggsystern : Stars berättelse

(110 röster)  |  Läs 7 recensioner
Pocket Svenska, 2019-04-17

Slutsåld

För den som älskar Downton Abbey och Jane Austen - det här är nutid och dåtid i en perfekt blandning!

Star D'Aplièse står vid ett vägskäl i livet efter hennes älskade adoptivfars hastiga död. Pa Salt, som den mytomspunne miljardären kallades av sina sex döttrar, adopterade flickorna från världens alla hörn. Han har lämnat en ledtråd åt varje syster, en pusselbit för att hjälpa dem finna sina rötter, men Star - den mest gåtfulla av systrarna - känner sig tveksam till att lämna tryggheten i sitt nära förhållande med sin syster CeCe. I desperation bestämmer hon sig för att följa sin ledtråd till ett antikvariat i London, och där öppnar sig en helt ny värld ...

Etthundra år tidigare svär den viljestarka och självständiga Flora MacNichol att aldrig gifta sig. Hon bor lycklig och trygg i sitt hem vid sjöarna i nordvästra England, nära sin idol Beatrix Potter, när oförutsedda händelser för henne till London, hem till en av det edvardianska societetslivets stora profiler, Alice Keppel. Flora slits mellan passionerad kärlek och sina plikter mot familjen, men inser att hon endast är en bricka i ett spel, vars regler bara andra verkar känna till. Men så möter Flora en mystisk gentleman, som avslöjar svaren på de frågor hon sökt efter under hela sitt liv ...

I takt med att Star utforskar Floras otroliga livshistoria påbörjar också hon en upptäcktsresa, kliver ut ur sin systers skugga och öppnar sitt hjärta för kärleken.

Lucinda Riley har gjort en makalös världssuccé med romansviten om de sju adoptivsystrarna, löst baserad på stjärnbilden Plejaderna. Första boken De sju systrarna, Maias bok, utspelar sig delvis i Brasilien och skapandet av Kristusstatyn. Andra boken Stormsystern, Allys bok, utspelar sig delvis i Norge och världen kring Edvard Griegs musik. Tredje boken Skuggsystern, Stars bok, utspelar sig i England och de makalöst vackra områdena kring Lake District i nordvästra England.

För att veta mer om vad som ligger bakom inspirationen till den här romansviten, inklusive den grekiska mytologin, stjärnkonstellationen Plejaderna och armillarsfärer, besök gärna Lucindas hemsida www.lucindariley.com
På hemsidan finns även information om de verkliga händelser, platser och människor som figurerar i den här boken: Beatrix Potter, Kent och Lake District, Violet och Sonia Keppel samt Alice Keppel.

En briljant bladvändare, fylld av glamour och romantik - Daily Mail

Riley är en av de starkaste författarna i den här genren - Historical Novel Society
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Skuggsystern : Stars berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mindre bra tredje bok
  Madelene Clausen, 1 augusti 2019

  Då de två första böckerna är mycket bra så är förväntningarna högre än innehållet. Lite mycket fokus på dåtid och lite krystat i nutidsdelen...

 2. En underhållande serie!

  Har inte läst den än men jag förutsätter att den har samma kvalitet som de tidigare, vilka jag tyckte mycket om. Nutid blandad med historia och lite mystik!

 3. Skuggsystern
  Majsan, 17 juli 2019

  Det här är också en bok som jag har i min samling av olästa böcker, det är tre eller fyra i den serien, men jag tänker läsa dom allihop när tiden är mogen !

 4. Historia invävd i storyn
  ulle , 11 juli 2019

  Älskar denna serie!! Så bra skrivet och spännande med de parallella handlingarna. Längtar efter att läsa nästa del. Läs den nu på semestern.

 5. Underhållande

  Tycker om författarens sätt att skriva. Underhållande och allt i ett vill bara fortsätta läsa om alla syskonen. Väntar på nästa i pocketform.

 6. Trollbindande berättelse!
  Kristina R, 1 maj 2019

  Otroligt välskriven historia och fortsättning på serien om de sju systrarna. Kan vara min favorit hittills. Rileys förmåga att sätta sig in i olika individers personligheter och historia för att sedan återge dessa på ett hängivet sätt.... mycket, mycket bra!

 7. Mycket bra serie
  Marie Persson, 1 maj 2019

  En serie som verkligen har överraskat! Inte min stil av böcker då jag helst läser deckare. Men dessa böcker är så bra!

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Lucinda Riley