Sarahs nyckel (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (311.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ella Schartner
Utgivningsdatum
2021-02-16
Förlag
Bazar Förlag
Översättare
Pål Toler
ISBN
9789170285660

Sarahs nyckel Ljudbok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2021-02-16

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Paris 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer Vel d Hiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer.

Paris 2002. inför 60-årsdagen av Vel d Hiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde, och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv. Sarahs nyckel lyfter fram de tabun och den tystnad som omger en skamfläckad händelse i Frankrikes historia, samtidigt som den skildrar en modern kvinnas liv i dagens Frankrike och USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sarahs nyckel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande, lärorik och underhållande
    -, 5 juli 2023

    En spännande bok om ett inteessant ämne. Jag gillade den mycket.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tatiana De Rosnay